Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje nedelja, 5 julij 2020
Nikoli nisem rekel, da želim biti pokopan ob Titu, to se je nekdo duhovito spomnil. Zamisli si to, jaz in maršal Tito! Na žalost sem bil jaz na nasprotni strani in ni možnosti, da bi jaz to rekel. Ce slucajno bi, bi moja mama vstala iz groba in me udarila.
Miroslav Blaževic
22. julij 2006
 NATISNI
Mariboru je uspelo!
Klemen Kos

Maribor, Štajerska in Slovenija slavijo izreden uspeh vijolic, ki so na prepolnih tribunah Ljudskega vrta remizirale z Villarrealom in se uvrstile v pokal UEFA.

- pokal Intertoto, povratna tekma tretjega kroga:

MARIBOR 1:1 VILLARREAL
85 [0:1] Nihat
87 [1:1] Zajc

Rdeci kartoni: Tacchinardi, Gonzalo Rodriguez, Forlan (Villarreal).

Štadion: Ljudski vrt. Gledalcev: 10.000. Sodnik: Bertolini (Švica). Rumeni kartoni: Tacchinardi, Forlan, Cani; Zajc, Mujakovic,, Pregelj, Pokleka.

Villareal: Viera, Javi Venta (Gonzalo), Alcantara (Marcos), Pena, Alvarez, Josico, Pires, Cani (Pereira), Tacchinardi, Forlan, Nihat. Trener: Pellegrini.

Maribor: Ranilovic, Cipot, Vuksanovic, Popovic, Lungu, Pokleka, Tomažic-Šeruga, Rakic (Pregelj), Mihelic (Mujakovic), Zajc, Jelic. Trener: Pušnik.

Maribor je udeleženec pokala UEFA po še eni sijajni predstavi proti španskemu Villarrealu, ki tudi danes ni nadigral našega predstavnika. Mariborcani so z odlicno igro v obrambi in predvsem na sredini onemogocili španske nogometaše, ki navkljub pobudi nikakor niso uspeli prebiti mariboskega zidu v obliki Žikice Vuksanovica in Fabijana Cipota. Vijolice so dosegle še eno epsko zmago v evropskih pokalih, s tem izrednim rezultatom pa so Mariborcani hkrati dali tudi nov zagon celotnemu slovenskemu nogometu.

Prepolne tribune Ljudskega vrta so odrevenele že v 3.minuti, ko je Gorazd Zajc dosegel zadetek za Maribor, vendar je že nekaj trenutkov pred tem stranski sodnik upraviceno dvignil zastavico. V nadaljevanju prvega polcasa si nobena izmed ekip ni pripravila lepše priložnosti, še najbolj pa je dlani Ranilovica v 16.minuti z mocnim strelom ogrel Cani. Tik pred koncem prvega polcasa je poizkusil tudi Dragan Jelic, a je Urugvajec Viera njegov strel uspel izbiti v kot. Mariborcani so že v prvem delu opravili velik del posla, ob napovedani španski ofenzivi v zacetnih minutah pa še zdalec ni bilo nobenega razloga za »paniko«.

V drugem polcasu je Popovic z glavo skoraj premagal svojega vratarja, k sreci pa je njegov strel le oplazil precko vrat mladega Ranilovica. V nadaljevanju smo videli podobno predstavo kot v prvem delu, še naprej pa so bili v osrednji vlogi izvrstni mariborski branilci, ki so že v kali zatrli sleheren poskus bledih zvednikov rumene podmornice. Trener Marijan Pušnik je ob igrišcu kazal znake izredne napetosti, vendarle pa razlogov za skrbi ni imel vse do 85.minute, ko je kar malce presenetljivo Nihat povedel goste v vodstvo. Njegov strel s približno 25-ih metrov je koncal tik ob desni vratnici, k sreci so bili gostje v tem trenutku že brez enega igralca, saj si je le nekaj minut poprej Tacchinardi prislužil drugi rumeni karton. V 87. minuti so Mariborcani izkoristili razpoko v španski obrambi in z zadetkom velikega upa Gorazda Zajca zabili še zadnji žebelj v špansko rakev. Špancem so po izenacujocem zadetku povsem popustili živci, v naslednjih minutah pa je tako švicarski sodnik Bertolini Gonzala in vrocerkrvnega Forlana zasluženo poslal pod prho. Žal prekrška Gonzala zaradi tehnicnih težav naše nacionalke nismo videli, Diego Forlan pa je v tipicnem južnoameriškem stilu obracunal z Martinom Pregljem, na katerega se je znesel tudi po tem, ko je Bertolini z žepa že izvlekel karton rdece barve. Tik pred zadnjim sodniškim žvižgom bi si rdec karton zaslužil tudi Nihat, ki je po izgubljenem dvoboju z Zajcem 18-letnega napadalca Maribora v precej komicni situaciji dobesedno povlekel za nos.

Po zadnjem sodniškem žvižgu so tribune mariborskega stadiona zaplapolale v polnem sijaju, 10.000 navijacev na celu z odlicnimi Violami pa je z glasnim skandiranjem pozdravilo neverjeten uspeh Maribora, ki še enkrat vec dokazuje, da je še vedno pravzaprav edina slovenska ekipa s pravim evropskih »pedrigrejem«.

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Nekateri strokovnjaki so v casu svetovnega prvenstva leta 1998 v Franciji napovedovali, da bo v tem letu zaradi strahu pred izgredi navijacev v turis...
Vsi želijo biti David Healy
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje