Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sobota, 22 januar 2022
Zmagali so na 66 tekmah. Zanimivo je, da so zadeli prav na vsaki.
Brian Moore
17. julij 2006
 NATISNI
Villarreal verjame v zmago
Klemen Kos

Pri španskemu Villarrealu si še vedno niso opomogli od šoka po porazu proti fantasticnemu Mariboru, igro vijolic pa je med drugimi pohvalil tudi novinec Robert Pires.

Stadion El Madrigal v Vila-Realu je bil lani neosvojljiva trdnjava za moštva kot so Manchester United, Inter in Arsenal, »rumena podmornica« pa je svoj zadnji poraz na svoje igrišcu doživela 7. aprila leta 2005, ko je Pellegrinijevo ceto z 2-1 ugnal nizozemski AZ. Trdnjavo blizu Castellona je konec prejšnjega tedna osvojil naš Maribor in s tem dosegel še eno zgodovinsko zmago v evropskih pokalih. Španci še vedno trdno verjamejo v to, da se bo Villarreal uvrstil v nadaljevanje, kljub temu pa vsi igralci lanskoletnih polfinalistov Lige prvakov hvalijo predstavo najtrofejnejšega slovenskega kluba: »Ta tekma mi zagotovo ne bo ostala v najlepšem spominu. Žal se nam je poznalo, da smo pred obracunom z Mariborom trenirali le deset dni, vendar pa verjamem v to, da lahko odigramo bistveno bolje in preprican sem, da lahko v Sloveniji nadoknadimo zaostanek. Maribor je ekipa, ki igra zelo dober nogomet in ni odvec priznati, da smo se pred to tekmo kar krepko ušteli,« je povedal Robert Pires, ki je prav proti Mariboru odigral svojo prvo tekmo v majici Villarreala. Španci na celu s trenerjem Pellegrinijem priznavajo svojo zmoto in kazen ob podcenjevanju našega predstavnika, dobra predstava Maribora pa seveda ni ostala neopažena v španskih medijih, s cimer so mariborski nogometaši naredili izredno propagando za slovenski nogomet na Iberskem polotoku.  Po zmagi ljubljanske Olimpije proti Espanyolu v pokalu UEFA je sobotna zmaga Maribora na El Madrigalu že druga zmaga slovenskega kluba proti ekipam iz Španije.

 NATISNI    
Pedro in Xavi podaljšala z Barco
Guardiola mora placati
Španija v odlicni formi
Higuain podaljšal z Realom
Afera s premijami tudi v Španiji
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Redki so nogometaši, ki se lahko pohvalijo, da so naslov prvaka slavili v razlicnih državah. Po nekaterih informacijah sta bila v zgodovini le dva...

Intervju: Bojan Prašnikar
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje