Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje cetrtek, 27 januar 2022
Mladi generaciji slovenskih reprezentantov bi morali iz slacilnice odstraniti ogledalca, ker se mi zdi, da so si vcasih prevec všec.
Zlatko Zahovic
16. julij 2006
 NATISNI
Maribor senzacionalno
Andraž Rožman

Mariborski nogometaši so na prvi tekmi tretjega kroga pokala Intertoto z 2:1 premagali Villareal in si postavili temelje za uvrstitev v drugi predkrog pokala UEFA.

- pokal Intertoto, prva tekma tretjega kroga

VILLARREAL 1:2 MARIBOR
41 [0:1] Rakic
72 [1:1] Forlan
83 [1:2] Mihelic
Rdeci karton: Josemi (Villarreal) 48.

Štadion: El Madrigal v Vila Realu. Gledalcev: 12.000. Sodnik: Blom (Nizozemska). Rumeni kartoni: Tacchinardi, Alvarez; Šimic, Rakic, Mujakovic, Ranilovic, Pregelj.

Villareal: Barbosa, Alcantara, Gonzalo, Alvarez, Josico, Josemi, Pires (od 61. Jose Mari), Cani, Tacchinardi, Forlan, Nihat. Trener: Pellegrini.
Maribor: Ranilovic, Cipot, Vuksanovic, Popovic, Lungu (od 78. Medved), Šimic, Pokleka (od 49. Mujakovic), Tomažic-Šeruga, Rakic (od 61. Pregelj), Mihelic, Jelic. Trener: Pušnik.

Mariborski nogometaši so pripravili senzacijo. Na prvi tekmi tretjega kroga pokala Intertoto so v gosteh z 2:1 premagali Villarreal in si pred povratnim dvobojem, ki bo prihodnjo soboto v Ljudskem vrtu, na stežaj odprli vrata drugega predkroga pokala UEFA, kamor se bo uvrstil zmagovalec obracuna.

Mlada mariborska ekipa se je v obmorskem mestu Vila Real odlicno odrezala in spomnila na case, ko so vijolicni igrali v Ligi prvakov. Domacini so nastopili brez  kapetana Rodolfa Arruabarrene in zvezdnikov, ki so igrali na svetovnem prvenstvu ter so zato še na dopustu (Riquelme, Sorin, Franco in Senna), vendar sta se navijacem predstavili okrepitvi Robert Pires in Nihat Kahveci. Slovenci so se dobro branili, a bili nevarni tudi za gol, ki ga je branil Barbosa. Edini zadetek v prvem polcasu je 12.000 gledalcev videlo v 41. minuti. Takrat je s prostega strela poskusil Milan Rakic, žoga je pred golom odskocila, Barbosa je slabo posredoval in mreža se je zatresla.

V nadaljevanju so Španci, ki so se "izkazali" z grobo igro, poskušali na vsak nacin spreobrniti izid, vendar so bili kmalu znova šokirani. Nekdanji nogometaš Liverpoola Josemi je storil grob prekršek nad Markom Pokleko in si prislužil rdeci karton. Ceprav  je bilo na igrišcu le deset nogometašev v rumenih dresih, njihovi napadi niso pojenjali. Trud se je izplacal v 72. minuti, ko je podal Nihat, žogo pa je v gol poslal Urugvajec Diego Forlan. Takrat je verjetno marsikdo pomislil, da bo Rumena podmornica koncno splavala na površje, a so Mariborcani poskrbeli za novo presenecenje. Martin Pregelj je v 83. minuti podal do 18-letnega Reneja Mihelica, ki je zabil drugi gola za Vijolice in sedemkratni slovenski državni prvaki so se veselili ene izmed najbolj prestižnih zmag v zgodovini kluba.

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Nekaj misticnega je v številki 100. Predvsem v nogometu. Ce tako klub v eni sezoni doseže 100 tock, je brez dvoma osvojil naslov državnega prvaka in ...
Vsi želijo biti David Healy
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje