Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sobota, 22 januar 2022
Ne bom ostal devicnik do poroke. Nisem Kaka.
Alexandre Pato
1. julij 2007
 NATISNI
Napredovanje z zmago
Jure Bohoric

Nogometaši Maribora so tudi po pricakovanju še drugic premagali Birkirkaro z Malte ter se uvrstili v naslednji krog, kjer jih caka srbski Hajduk iz Kule.

- Pokal Intertoto, povratna tekma 1. kroga:

MARIBOR 2:1 BIRKIRKARA
55 [1:0] Mezga
58 [1:1] M. Galea
78 [2:1] Vracko

Štadion: Ljudski vrt v Mariboru. Gledalcev: 2.000. Sodnik: Jareci (Albanija). Rumeni kartoni: Vuksanovic, Medved; Holland. Rdeci karton: T. Paris (35).

MARIBOR: Ranilovic, Lungu (od 69. Diarra), Cipot (od 21. Medved), Mezga, Makriev, Pekic, Tomažic-Šeruga, Pecnik, Popovic, Mihelic, Vuksanovic (od 58. Vracko), trener: Pušnik.

BIRKIRKARA: B. Paris, T. Paris, A. Galea (od 86. Zerafa), Sammut, Scicluna, Briffa, Mallia, Holland, Anastasi, Tabone (od 90. Mifsud), M. Galea, trener: Buttugieg.

Nogometaši Maribora so imeli kar nekaj dela, da so tudi na povratni tekmi 1. kroga pokala Intertoto premagali Birkirarko z Malte. Kljub temu njihovo napredovanje ni bilo ogroženo niti v enem trenutku, saj so na prvem obracunu slavili kar s 3:0 in se tako s skupnim rezultatom 5:1 uvrstili naprej. Tam jih caka srbski prvoligaš Hajduk Kula - tudi proti temu bodo Štajerci vsaj na papirju v vlogi favoritov.

V Ljudskem vrtu, kjer so navijaci s posebnim transparentom zahtevali prihod Zlatka Zahovica v klub, so imeli vijolicasti veliko dela z Birkirkaro kljub temu, da je slednja že v 35. minuti ostala le z desetimi nogometaši. Thomas Paris si je namrec zaradi grobega prekrška nad Renejem Mihelicem prislužil rdeci karton. Uspavanka je bila nato prekinjena šele v 55. minuti, ko je Dejan Mezga zadel z lepim strelom z 20 metrov. Toda veselje ni trajalo, saj je že tri minute kasneje izenacil Michael Galea. Da je zmaga vendarle ostala doma, je poskrbel mladi Matej Vracko, ki je bil dovolj natancen po podaji Marka Popovica, podajalca tudi pri prvem zadetku.

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

21. maja 1984 je Dave Bassett, nekdanji angleški nogometaš in kasneje tudi trener (danes je brez dela), javnost šokiral z novico, da odstopa z mes...

Gretna - prehitro koncane sanje
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje