Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sobota, 22 januar 2022
Bil sem presenecen, a vedno govorim, da te v nogometu nic ne more presenetiti.
Les Ferdinand
21. maj 2009
 NATISNI
Mediji: Bravo, Šahtjor!
Anže Zajic (foto: Getty Images)

Ukrajinski mediji so po finalni tekmi 38. pokala UEFA glasno in predvsem strastno opevali dosežek nogometašev Šahtjorja, ki so bili premocni za Werder.

Medtem ko so mediji v Nemciji po koncu obracuna med Šahtorjem in Werderjem pricakovano objokovali poraz svojih nogometašev, so se v Ukrajini veselili in slavili, kot že dolgo ne. To je seveda razumljivo, saj se pred tem še noben ukrajinski klub ni prebil ne do zmage v pokalu UEFA ne v katerem koli drugem evropskem tekmovanju. "Odlocil je Jadson! Najboljši strelec Šahtjorja v Evropi v tej sezoni ni odigral najboljše tekme, toda v 97. minuti je bil kljub temu ob pravem trenutku na pravem mestu. Tima Wieseja je prislil v napako, ki je odlocila zmagovalca," so zapisali pri casniku Segodnja, casnik Kiev iz prestolnice pa je dodal: "Šahtjor je pokazal, kako Ukrajinci igrajo nogomet. Doslej smo bili grdi racki evropskega nogometa, ta tekma pa bo marsikaj spremenila. Tudi mi se bomo spremenili. Vsi naši klubi bodo še boljši, saj zdaj vsi vedo, da jim lahko uspe. Uresnicile so se nam sanje, zdaj lahko koncno navijamo za klub, ki igra nogomet in je sposoben zmagovati ter osvajati lovorike." Tudi Blik je predvsem hvalil: "To je bil pravi finale - ogromno je bilo custev, ritem je bil visok, zakljucek dramaticen. Tega finala ne bomo nikoli pozabili, vsaj v Ukrajini ne. Tisti, ki so videli igro Šahtjorja, niso mogli ostati hladnokrvni. Pravici je bilo zadošceno. Bravo, Šahtjor! Nekoliko nas je skrbelo, toda zapisali ste se v zgodovino!"

Brez Diega ni šlo
Pa v Nemciji? Bild je bil kriticen: "Kako grenko! Sanje o evropski kroni so koncane. Brez Diega je bil Werder brez pravih idej, nemocen in brez prave strasti in priložnosti." Tudi Kicker je bil razocaran nad predstavo ekipe Thomasa Schaafa: "Werder se domov vraca praznih rok, po sicer tekmi visokega ritma, ki pa ni bila kdo ve kako dramaticna. Severni Nemci so se brez Diega 120 minut trdo borili, toda Ukrajinci so bili premocni. Trud tokrat preprosto ni bil dovolj." Svoje mnenje je pristavil še Weser-Kurier: "Bremencani so bili na pragu nesmrtnosti, na koncu so v 38. finalu pokala UEFA izgubili po podaljšku. Brez kaznovanega Diega je prva evropska lovorika po sedemnajstih letih ostala zgolj na dosegu roke. Brazilca Adriano in Jadson sta zapecatila usodo Werderja, ki ni bil dorasel nasprotnik Šahtjorju."

 NATISNI    
Džeko? Dajte nam Sissoka in Diega!
Udarila se bosta Bayern in Real
Arnautovic se seli v Nemcijo
Köln nima denarja zanj
Schuster bo prevzel Bešiktaš
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Irci in Angleži so ostri tekmeci vsakic, ko si nasproti stojita izbrani vrsti v katerem koli ekipnem športu. Ne enim ne drugim še na kraj pameti ne p...
Ekskluzivno: Franco Baresi
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje