Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje nedelja, 5 julij 2020
Ves svet je neumen, mi pa pametni. Posebni. Imamo Karnicarja, Strela, Humarja. Super, ce nas to zadovoljuje. Nogometaši, bedaki, pa tecejo za eno žogo.
Srecko Katanec
21. maj 2009
 NATISNI
Kritikom je zaprl usta
Miran Zore (foto: Getty Images)

Darijo Srna je sinoci premagal Šahtjor, pa tudi kritike, ki so mu vrsto let ocitali, da nogomet igra v od vseh pozabljeni Ukrajini. Zdaj jim je zaprl usta.

Ce je bil za koga sinocnji vecer v Carigradu poseben, potem je bil to zagotovo za kapetana Šahtjorja Darija Srno. Ta 27-letni Dalmatinec je po zadnjem sodnikovem žvižgu jokal kot majhen otrok. Jokal je od veselja in srece. "Samo jokal sem. Silnih obcutkov nisem mogel prikriti," je v mešani coni ob druženju z novinarji povedal Srna, ki se že vrsto let bori z ocitki, da kot hrvaški reprezentant igra v neki Ukrajini, v nekem Šahtjorju, medtem ko njegovi soigralci blestijo v Nemciji, Angliji in ostalih nogometno razvitih deželah Evrope. Srna teh ocitkov nikdar ni pozabil, še vec, prav zdaj je spomnil nanje: "S svojimi igrami sem si prislužil spoštovanje. Sem pa, priznam, kar precej trpel, ko sem poslušal kritike, naj enkrat že odidem v Evropo, v klub, ki lahko nekaj stori na mednarodni sceni. Govorili so mi, da je moje mesto v velikem klubu. Jaz pa sem uvidel in mislim, da mi tega ni potrebno dokazovati, da že igram v velikem klubu! Nekateri so mi celo govorili, da sem primitivec iz Ukrajine. Zdaj sem jim zaprl usta oziroma so si jih zaprli kar sami!" Srna se je v Šahtjor preselil leta 2003 iz Hajduka. Odtlej si je s svojo predanostjo klubu in nesporno kakovostjo prislužil spoštovanje vodstva kluba z lastnikom Ahmetovom na celu, navijacev in soigralcev. Zanimanja za njegove usluge je veliko, vendar Rinat Ahmetov svojega kapetana ne želi prodati. Denar je namrec zadnja stvar, ki jo Šahtjor potrebuje.

 NATISNI    
Vrocina onesposobila danskega selektorja
Tudi Nani brez SP
Robben gre na SP!
Nemcija premocna za Bosance
Zickler bo še vztrajal
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Liverpool je pred dvema letoma v dramaticnem finalu v Istanbulu po streljanju enajstmetrovk ugnal AC Milan, v taisti sezoni pa so Redsi v domacem prv...
Legendarni Alcídes Ghiggia
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje