Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje cetrtek, 27 januar 2022
Moja generacija je mladost preživela na igrišcih, zdaj pa so okoli igrišc ograje in mladi so v parkih s cigareti.
Sebastjan Cimerotic
21. maj 2009
 NATISNI
Lucescu: To je šele zacetek
Damjan Tratnik (foto: Getty Images)
Mircea Lucescu je preprican, da je zmagoslavje v pokalu UEFA za Šahtjor šele zacetek. Romun želi vsaj do cetrtfinala oziroma polfinala Lige prvakov.

Pokal UEFA
je odšel v zgodovino nogometa, za vse vecne case pa bo kot njegov zadnji zmagovalec zapisan Šahtjor iz Donjecka. Prvoligaš Ukrajine si je lovoriko v Carigradu priigral povsem zasluženo, saj je bil nekoliko boljši od Werderja, ki ga je sicer premagal šele po podaljških. "Fantasticno! Zadovoljstvo, ki ga cutim, je ogromno, seveda sem tudi izjemno srecen. Toda to je šele zacetek, hocemo tudi druge lovorike. Radi bi naredili nekaj v Ligi prvakov. Mislim, da smo si zdaj napolnili baterije samozavesti, kar nam bo pomagalo vsaj do cetrtfinala, morda celo polfinala Lige prvakov," je bil po zmagi nad Bremencani z mislimi že v naslednji sezoni trener Šahtjorja Mircea Lucescu: "Rad bi nadaljeval z grajenjem moštva, ki ga želim narediti še boljšega in mocnejšega. Cutim strast, ki jo želim prenesti na nogometaše. Za vse nas, ki prihajamo iz Ukrajine in nam sosednjih držav, Liga prvakov predstavlja naslednji veliki cilj. Vidi se, da je naše državno prvenstvo precej napredovalo. Standard igre je zdaj višji, posledicno so tudi naše evropske možnosti precej vecje." Junaki zmage oranžno-crnih so bili Brazilci - Adriano in Jadson sta zabila gola, tudi Willian, Fernandinho in Ilsinho so igrali odlicno."Zelo sem vesel za njih. Zdaj jih bodo vsi poznali in morda jih je opazil tudi brazilski selektor Carlos Dunga. Odkar so pri nas, so se razvili v odlicne nogometaše, to je bil tudi moj cilj. Moja filozofija je, da želim delati predvsem z mladimi igralci, ki jih lahko ucim in jim pomagam napredovati. Dokler bom lahko, bom to pocel, in vesel sem, da imajo pri Šahtjorju posluh," je še pripomnil strokovnjak iz Romunije.

 NATISNI    
Vrocina onesposobila danskega selektorja
Tudi Nani brez SP
Robben gre na SP!
Nemcija premocna za Bosance
Zickler bo še vztrajal
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Nico Patschinski se v zgodovino ne bo vpisal kot eden najboljših nemških nogometašev vseh casov. Dalec od tega, si ga bodo pa kljub temu mnogi za dol...
Eric The King
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje