Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje cetrtek, 27 januar 2022
Zadnjic sem se ga napil pred petimi leti. Sploh nisem vedel zase in morali so me odnesti domov. Od takrat pijem alkohol zelo zmerno.
Eduardo Da Silva
20. maj 2009
 NATISNI
Schaafova zadnja preizkušnja?
Uredništvo (foto: Getty Images)

Werder ima nocoj priložnost še drugic osvojiti evropsko lovoriko. Pokalu pokalnih zmagovalcev iz leta 1992 lahko doda še pokal UEFA.

Werder iz Bremna je klub z bogato in dolgo tradicijo. Ustanovljen je bil leta 1899. V ospredje pa se je prebil šele dolga desetletja po svoji ustanovitvi, natancneje v šestdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je prvic slavil v pokalu (doslej ga je osvojil petkrat) in Bundesligi (doslej jo je osvojil štirikrat). Werder je v evropskih pokalih prisoten že dolgo in lahko se pohvali z zmago v pokalu pokalni zmagovalcev leta 1992. Trener Thomas Schaaf je bil tedaj še nogometaš, letos pa tece že njegova deseta sezona na klopi bremenskega prvoligaša. Schaaf je uspešen, Werder je zadnja leta vselej prisoten v Ligi prvakov, odlikuje pa ga predvsem odprta igra, ki prinaša ogromno zadetkov. Vseeno pa ne prinaša toliko lovorik, kot bi si navijaci in nenazadnje tudi Schaaf želeli. Werder je letošnjo sezono zacel odlocno, z namero vrniti se na vrh Bundeslige, kjer je stal nazadnje leta 2004. Sezona se je odvila povsem v nasprotno smer, kajti v Bundesligi bo Werder sezono koncal kot zgolj deseti, iz Lige prvakov je izpadel že po prvem delu, tako da je pokal UEFA zanj rešilna bilka. Tudi za trenerja Schaafa, ki utegne v primeru neuspeha izgubiti svojo službo.

Diegov izostanek velik hendikep
Podobno kot Šahtjor, ima tudi Werder v svojem moštvu poleg domacih kar nekaj tujih nogometašev. Tim Wiese, Frank Baumann, Mesut Ozil, Aaron Hunt, Torsten Frings in Per Mertesacker predstavljajo domaco kakovost, posojeni prvi top Claudio Pizarro, Diego, Hugo Almeida, Markus Rosenberg in Naldo pa so tujci, na katere se trener Schaaf še kako zanaša. Kljucni mož Werderjevega moštva je Brazilec Diego, ki zaradi kartonov ne bo smel igrati v finalu, tako ali tako pa je že dogovorjen za prestop v Juventus iz Torina

 NATISNI    
Džeko? Dajte nam Sissoka in Diega!
Udarila se bosta Bayern in Real
Arnautovic se seli v Nemcijo
Köln nima denarja zanj
Schuster bo prevzel Bešiktaš
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
V naši rubriki Ali ste vedeli smo že porocali o Ronaldu in njegovem zakonu z brazilsko rekorderko v žongliranju žoge Milene Domingues. Ronaldinha sev...
Ekskluzivno: Stevan Jovetic
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje