Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje cetrtek, 27 januar 2022
Ko bodo videli mojo osebno izkaznico, se bodo morebitni delodajalci takoj obrnili.
Borut Mavric
20. maj 2009
 NATISNI
Igracka Rinata Ahmetova
Uredništvo (foto: Getty Images)

Ukrajina stavi na prvaka iz minule sezone. Šahtjor iz Donjecka lahko nocoj postane prvi ukrajinski klub z zmago v evropskem pokalu.

Ukrajina
ima danes možnost dobiti sploh prvega zmagovalca katerega od evropskih nogometnih pokalov. Njeno železo v ognju je aktualni državni prvak Šahtjor iz Donjecka, ki se bo ob 20.45. uri v Istanbulu v finalu pokala UEFA pomeril z Werderjem iz Bremna. Leta 1936 ustanovljeni klub iz rudarskega mesta Donjeck (rojstno mesto Sergeja Bubke) na vzhodu Ukrajine bo prvic zaigral v finalu katerega od evropskih nogometnih pokalov. Šahtjor je sicer eden izmed dveh najvecjih ukrajinskih nogometnih klubov, drugi je Dinamo iz Kijeva. Na njegovi klopi ob podpori bogatega lastnika kluba Rinata Ahmetova, doslej je v klub vložil že vec kot pol milijarde evrov, zdaj že peto leto sedi Romun Mircea Lucescu, ki je zgradil moštvo, konkurencno najboljšim v Evropi. Lovorik je Šahtjor doslej osvojil kar nekaj, predvsem v casu samostojne Ukrajine, ko je štirikrat postal ukrajinski državni prvak, šestkrat pokalni in dvakrat superpokalni. V letošnji sezoni je Šahtjor kot ukrajinski državni prvak igral v Ligi prvakov, kar mu bo omogoceno tudi v prihodnji sezoni, toda ne kot državnemu prvaku, kajti Šahtjor je na prvem mestu letos prehitel rival Dinamo.

Kapetan Hrvat, nosilci Brazilci
Prakticno neomejeni proracun ob dejstvu, da gre vseeno za manj privlacno ukrajinsko ligo in vse drugo razen atraktivno mesto, je Šahtjoru omogocil sestaviti narodnostno precej mešano igralsko zasedbo. V njej prevladujejo Ukrajinci in Brazilci. Jadson, Ilsinho, Fernandinho, Willian in Luis Fernando so hkrati tudi najvecji zaslužkarji. Kapetan moštva je hrvaški reprezentant Darijo Srna, med najbolj znanimi igralci pa v moštvu najdemo še sicer v letošnji sezoni nevidnega Neryja Castilla, Igorja Duljaja in Razvana Rata.

 NATISNI    
Vrocina onesposobila danskega selektorja
Tudi Nani brez SP
Robben gre na SP!
Nemcija premocna za Bosance
Zickler bo še vztrajal
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Irci in Angleži so ostri tekmeci vsakic, ko si nasproti stojita izbrani vrsti v katerem koli ekipnem športu. Ne enim ne drugim še na kraj pameti ne p...
Ekskluzivno: Stevan Jovetic
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje