Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje nedelja, 5 julij 2020
Sem ponosen, miren in prijazen. Takšni smo Slovenci!
Milivoje Novakovic
20. maj 2009
 NATISNI
Kapo dol pred Trapattonijem
Uredništvo (foto: Getty Images)
Nepozabni italijanski strokovnjak Giovanni Trapattoni se lahko pohvali, da je kot edini pokal UEFA osvojil kar trikrat. To mu je uspelo z Juventusom in Interjem.

Najuspešnejši trener pokala UEFA vseh casov je Giovanni Trapattoni. Legendarni Italijan je tekmovanje osvojil kar trikrat - najprej leta 1977 z Juventusom, nato leta 1991 z Interjem, dve leti kasneje je na prestol znova popeljal Staro damo. Med prvim in zadnjim slavjem je torej minilo kar štirinajst let. Vec kot enkrat sta pokal UEFA sicer osvojila le še dva trenerja. Prvi je Luis Molowny, ki je v letih 1985 in 1986 sedel na klopi Reala iz Madrida, drugi pa njegov španski rojak Juande Ramos. Zdajšnji trener Reala je v letih 2006 in 2007 slavil s Sevillo. V celoti gledano so bili recept za zmago strokovnjaki iz Italije, ki so pokal UEFA osvojili kar devetkrat, v zadnjem casu pa so najuspešnejši Španci, ki so kolege pokorili med leti 2004 in 2007. Kot zanimivost povejmo, da so le štirje trenerji do zmage popeljali klube iz držav, iz katerih sicer niso prihajali. Kot zadnjemu je to lani z ruskim Zenitom uspelo Dicku Advocaatu iz Nizozemske. Še to, kot prvi trener je pokal UEFA osvojil Bill Nicholson, ki je s Tottenhamom v angleškem finalu porazil Wolverhampton.

 NATISNI    
Vrocina onesposobila danskega selektorja
Tudi Nani brez SP
Robben gre na SP!
Nemcija premocna za Bosance
Zickler bo še vztrajal
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Ce bi obstajal casovni stroj, bi si bilo zanimivo ogledati marsikaj iz svetovne in seveda tudi nogometne zgodovine. Prav tako bi bilo zanimivo videti...
Ekskluzivno: Stevan Jovetic
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje