Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje nedelja, 8 december 2019
Zidar je imel neko karizmo, ko je v casu komunizma kot policaj – takrat je policija vodila nogomet – vodil Olimpijo. Bil je tudi direktor velike firme, v kateri je bilo zaposlenih 3000 Bosancev in je v bistvu prišel na Olimpijo zato, da so lahko ti, ki so delali pri njem, hodili na tekme.
Branko Oblak
20. maj 2009
 NATISNI
Sedemkrat iz iste države
Uredništvo (foto: Getty Images)
Najveckrat zapored je evropskem pokalu UEFA zaigral belgijski prvoligaš Club Brugge,v zgodovini tekmovanja pa smo sedemkrat v finalu videli kluba iz iste države.

Preden je bil opravljen žreb polfinalnih parov letošnjega pokala UEFA, je obstajala možnost, da bomo še osmic v zgodovini na zadnji stopnicki tekmovanja gledali obracun dveh klubov iz iste države. Med štiri najboljše so se pac prebili Werder in Hamburg ter Šahtjor in Dinamo Kijev, toda Nemci in Ukrajinci so nato obracunali med seboj. Nazadnje sta se kluba iz iste države v finale prebila predlani, ko je Sevilla premagala Espanyol, pred tem pa smo spremljali še naslednje obracune prvenstvenih tekmecev - v sploh prvem finalu leta 1972 sta se udarila Tottenham in Wolverhampton, leta 1980 sta obracunala Eintracht Frankfurt in Borussia Mönchengladbach, deset let kasneje se je Juventus pomeril s Fiorentino, naslednje leto sta bila v finalu Inter in Roma, pred enajstimi leti pa še Inter in Lazio. Tokrat je prvic, da se bosta v finalu pomerila kluba iz Nemcije in Ukrajine.
 
Club Brugge najveckrat zapored
Rekorder po zaporednih nastopih v pokalu UEFA prihaja iz Belgije. Sliši na ime Club Brugge, v drugorazredno evropsko tekmovanje (takoj za Ligo prvakov), ki ga bo v naslednji sezoni zamenjala liga Europa, pa se je uvrstil kar desetkrat v vrsti! Prvic mu je to uspelo v sezoni 1996/97, zadnjic v sezoni 2005/07. Belgijskemu prvoligašu sledi grški klub PAOK (devet zaporednih nastopov), tretje mesto si z osmimi delijo Celtic s Škotske, Crvena zvezda iz Srbije, CSKA Sofija iz Bolgarije, Grazer AK iz Avstrije, letošnji finalist Šahtar iz Ukrajine in Slavia Praga iz Ceške.

 NATISNI    
Vrocina onesposobila danskega selektorja
Tudi Nani brez SP
Robben gre na SP!
Nemcija premocna za Bosance
Zickler bo še vztrajal
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Ko je bil danes 41-letni Abel Balbo še aktiven nogometaš, je najbolj slovel po svojem izrednem obcutku za gol. Predvsem ko je igral v Italiji...

Presegel je meje fizike
Nogomanija d.o.o. © 2019 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje