Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje torek, 18 januar 2022
Igrali so takticno zelo dobro, ceprav brez taktike.
Udo Lattek
20. maj 2009
 NATISNI
Težko ga je bilo braniti
Uredništvo (foto: Getty Images)
V zgodovini pokala UEFA se je le dvakrat zgodilo, da ga je nekdo osvojil dvakrat uspelo. To je najprej uspelo velikanu Realu iz Madrida, nato pa še Sevilli.

Pokal
UEFA, ki ga bo v naslednji sezoni zamenjala liga Europa, je slovel tudi po tem, da ga je bilo sila težko osvojiti dvakrat zapored. Podvig je uspel le dvema kluboma, zanimivo pa je, da oba prihajata iz Španije. Prvi je bil Real Madrid leta 1986, druga pa Sevilla leta 2007. Dvakrat zapored sta se v veliki finale uvrstila še nemški prvoligaš Borussia Mönchengladbach (1980) in belgijski velikan Anderlecht (1984), a sta bila v svojem drugem poskusu neuspešna. Zanimiv je tudi podatek, da ima pokal UEFA veliko število nekdanjih klubov, rekorderji pa so Juventus, Inter in Liverpool, ki so slavili po trikrat. To je recimo precej manj, kot imajo zmag najuspešnejši klubi v Ligi prvakov, katero je Real iz Madrida osvojil kar devetkrat, AC Milan pa sedemkrat. Za konec še podatek, da bo seznam zmagovalcev pokala UEFA v sredo zvecer dobil novega clana, saj ne Werder ne Šahtjor še nikoli nista slavila v tem tekmovanju.

 NATISNI    
Vrocina onesposobila danskega selektorja
Tudi Nani brez SP
Robben gre na SP!
Nemcija premocna za Bosance
Zickler bo še vztrajal
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Poškodbe so sestavni del nogometa in ni ga vrhunskega igralca, ki se ne bi vsaj enkrat znašel na stranskem tiru. Najvec poškodb se zgodi med igran...

Auf Wiedersehen, veliki Kahn!
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje