Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sobota, 4 julij 2020
Erminu Rakovicu je narava dala vse, levo, desno nogo, hitrost, sicer je majhen, a je dober tudi z glavo. Vse ima, a je špekulant in lenuh. To na zahodu nima možnosti, razen v Sloveniji, kjer se špekulante podpira.
Franci Božic
20. maj 2009
 NATISNI
Kdor ga prvi zabije...
Uredništvo (foto: Getty Images)
Ce tradicija kaj velja, potem bo imel nocoj tisti klub, ki se bo prvi vpisal med strelce, precej vecje možnosti za slavje v zadnjem velikem finalu pokala UEFA.

Statistika finalnih tekem pokala UEFA razkriva, da klub, ki prvi zabije gol, nato skoraj zagotovo tudi slavi veliko zmago. Odkar o zmagovalcu odloca le ena tekma, je namrec le enkrat zmagal klub, ki je prvi padel v zaostanek. Ta podvig je leta 2005 uspel ruskemu prvoligašu CSKA-ju iz Moskve, ki se je v Lizboni pomeril s portugalskim velikanom Sportingom in po polcasu izgubljal z 0:1, nato pa v drugem polcasu zabil kar tri gole. Pred tem in zatem smo videli kar osem finalnih tekem, ko je slavil klub, ki je kot prvi zatresel mrežo. Tudi preden so finalisti odigrali le eno tekmo, so ponavadi slavili tisti, cigar nogometaši so se prvi vpisali med strelce. Od 26 finalnih obracunov so jih kar 18 dobili klubi, ki so kot prvi zabili gol. Kdor bo torej v Carigradu, kjer se bosta v sredo zvecer pomerila Werder in Šahtjor, prvi zatresel mrežo, bo vsaj glede na statistiko in zgodovinske podatke na odlicni poti do velikega slavja.

 NATISNI    
Vrocina onesposobila danskega selektorja
Tudi Nani brez SP
Robben gre na SP!
Nemcija premocna za Bosance
Zickler bo še vztrajal
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Argentinci so morda za zmago na pomembni nogometni tekmi placali najvišjo ceno v zgodovini nogometa. Leta 1978 je Argentina za uvrstitev v drugi krog...
Intervju: Zlatko Zahovic
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje