Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje torek, 18 januar 2022
Januarja sem prebral v romunskem mediju, da so si kar malce oddahnili, ker nisem bil sam imenovan za selektorja Slovenije.
Ivo Šajh
19. maj 2009
 NATISNI
Srna: Najpomembnejši dan v življenju
Anže Zajic (foto: Getty Images)

Darijo Srna bo veliko orožje Šahtjorja na finalni tekmi pokala UEFA proti Werderju, hrvaški vezist pa ne skriva, da je to eden najlepših trenutkov v njegovi karieri.

Eden tistih nogometašev Šahtjorja, na katere bodo morali biti pri Werderju še kako pozorni v sredo zvecer, ko se bosta kluba v Carigradu pomerila za zmago v finalu pokala UEFA, je Darijo Srna. Reprezentant Hrvaške je že nekaj sezon eden najbolj nevarnih posameznikov ukrajinskega velikana, nic drugace ni niti letos, ko se sicer spet glasno namiguje, da bo 27-letnik vendarle koncno odšel drugam, v eno od najmocnejših evropskih lig. Zmaga v evropskem pokalu bi bila brez dvoma najboljše možno darilo za navijace, ki bi mu verjetno odprlo tudi vrata v Anglijo, Italijo, Španijo oziroma Nemcijo. "Dolgo smo se pripravljali na takšen dogodek, zato bomo zdaj seveda poskušali narediti še zadnji korak, osvojiti lovoriko in jo ponosno pripeljati v Donjeck," pred obracunom na štadionu Fenerbahceja samozavestno pravi Srna in nadaljuje: "To je najpomembnejša tekma mojega življenja, saj gre pac za finale pokala UEFA. Še nikoli nisem igral v finalu kakšnega tako velikega tekmovanja, toda menim, da smo povsem zasluženo v Carigradu. Imamo mlado moštvo, ki pa je zelo, zelo kvalitetno. Mislim, da nihce ni v vecji prednosti, možnosti obeh ekip so enake. Brez dvoma nas caka tekma proti dobremu moštvu, ki je izkušen in iz tedna v teden igra v precej mocnejšem prvenstvu od ukrajinskega. Tega, kar nas caka, zagotovo ne bom nikoli pozabil. Igramo v zadnjem velikem finalu pokala UEFA, za namecek bom nosil še dres mojega ljubljenega Šahtjorja. Le kaj bi si še lahko želel..." Desni bocni nogometaš se je k Šahtjorju preselil leta 2003, ko ga je Hajduk iz Splita prodal skupaj z vratarjem Stipetom Pletikoso, za oranžno-crne pa je doslej odigral že vec kot 150 tekem. Šahtjorju je pomagal do sedmih lovorik, seveda vseh v Ukrajini, zdaj ima priložnost, da v klub iz Donjecka prinese še mednarodno slavo.

 NATISNI    
Vrocina onesposobila danskega selektorja
Tudi Nani brez SP
Robben gre na SP!
Nemcija premocna za Bosance
Zickler bo še vztrajal
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Nekdanji anglešni nogometaš Alan Shearer je poznan predvsem kot odlicen strelec. Shearer je na klubski in reprezentancni sceni zabil kar 422 golov in...
Presegel je meje fizike
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje