Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje torek, 18 januar 2022
Ce bi zdaj dejal, da bi sprejel delo selektorja, bi mi zameril cel Maribor. Ce bi dejal, da bom zavrnil selektorski stolcek, bi me postrani gledalo 95 odstotkov Slovenije.
Marijan Pušnik
19. maj 2009
 NATISNI
Schaaf: Mocni tudi brez Diega
Anže Zajic (foto: Getty Images)
Kot nogometaš je z Werderjem osvojil njegovo prvo evropsko lovoriko, zdaj mu želi kot trener prinesti še drugo. Thomas Schaaf verjame v slavje v pokalu UEFA.

Pred Werderjem iz Bremna je ena najpomembnejših tekem v zgodovini kluba, navijaci pa se nikakor ne morejo sprijazniti z dejstvom, da jo bo morala ekipa trenerja Thomasa Schaafa (slednji na klopi sedi že neverjetnih deset let) odigrati brez svojega prvega zvezdnika. Schaaf bo Diega seveda še kako pogrešal, kljub temu pa verjame, da lahko Šahtjor premaga tudi brez pomoci odlicnega Brazilca. "Moramo verjeti v svoje sposobnosti. Nogometaši bodo seveda nervozni, saj ne zaigraš vsak dan v finalu evropskega tekmovanja, zato jih bom moral kar najbolje sprostiti in jih dopovedati, da nimajo kaj izgubiti. Tudi zaradi tega se bomo pripravili na povsem enak nacin, kot se vsakic pripravimo na tekmo, ki je pred nami. Diego? Seveda je kljucni clen naše ekipe, toda kaznovan je in nicesar ne moremo spremeniti. Pogrešali ga bomo, saj je bil glavni akter na naši poti do finala, zato upam, da se mu bomo uspeli z zmago zahvaliti za celotno delo, ki ga je opravil na prejšnjih tekmah," pred tekmo v Carigradu, ki se bo v sredo zacela ob 20.45, razmišlja Schaaf in nadaljuje: "O tekmecu vemo vse, kar moramo vedeti. Brez skrbi, opravili smo domaco nalogo. Caka nas tekma proti cvrsti in fleksibilni ekipi, ki je v napadu zelo spretna, v obrambi pa kompaktna. Zaustaviti bomo morali njihove krilne nogometaše, ki ti znajo povzrociti ogromno težav, ce jim pustiš prevec prostora. Nasploh ima Šahtjor ogromno odlicnih posameznikov, ki kot celota delujejo zelo dobro. Nobenega dvoma ni, naš tekmec je zasluženo prišel vse do finala." Werder je na poti do Turcije iz tekmovanja izlocil tudi italijanska kluba AC Milan in Udinese, v polfinalu pa bil boljši od nemškega rivala Hamburga.

Slavil je že kot nogometaš
"Preskociti smo morali kar nekaj sila visokih ovir, a dejstvo je, da smo igrali zares zelo dobro. Naprej nas je vodil pravi karakter, pomešan z ogromno mero samozavesti. Tudi ko nam ni kazalo najboljše, smo verjeli nase, nogometaši niti za trenutek niso obupali, ceprav so bila obdobja, ko bi brez dvoma lahko," je dejal Schaaf, ki je clan Werderja že vse od leta 1972 dalje, leta 1992 pa je klubu pomagal tudi do edine pred tem osvojene evropske lovorike. "Moji spomini na slavje v pokalu pokalnih zmagovalcev so sanjski, zares nepozabni. Kot trener bi seveda vse to z veseljem ponovil in upam, da nam bo uspelo. Toda o tem še ne razmišljam prevec, konec koncev je pred nami še najtežjih devetdeset minut doslej. In dejstvo je, da nam do zdaj ni uspelo še nic, zgolj uvrstili smo se v finale, kar pa ne prinaša nicesar, ce nato izgubiš odlocilno tekmo," razmišlja 48-letnik.


Thomas Schaaf je bil clan Werderja že kot nogometaš, zdaj pa na njegovi klopi sedi neverjetnih deset let.
 NATISNI    
Džeko? Dajte nam Sissoka in Diega!
Udarila se bosta Bayern in Real
Arnautovic se seli v Nemcijo
Köln nima denarja zanj
Schuster bo prevzel Bešiktaš
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Leta 2001 je angleški amaterski klub Witton Albion po podpisu pogodbe z neko lokalno pivovarno svoj stadion preimenoval v Bargain Booze Stadium, kar ...
Ekskluzivno: Igor Budan
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje