Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sobota, 11 julij 2020
Ne predstavljam si življenje brez Playstationa. Moram si kupiti trojko, ampak nimam casa. Ni šans, da bi na priprave odšel brez njega, ne morem si predstavljati. Ce ga ni ob meni, takoj za 30 do 40 odstotkov slabše treniram.
Sebastjan Cimerotic
19. maj 2009
 NATISNI
Lucescu: Zaslužili smo si
Anže Zajic (foto: Getty Images)
Trener Šahtjorja Mircea Lucescu je preprican, da se je klub iz Donjecka povsem zasluženo prebil v finale pokala UEFA, kjer se bo v sredo pomeril z Werderjem iz Bremna.

Ceprav njegova trenerska zgodovina razkriva, da je leta 2000 sedel na klopi Galatasaraya, Mircea Lucescu ni bil tisti, ki je na prelomu tisocletja s klubom iz Carigrada osvojil pokal UEFA. To je uspelo Fatihu Terimu, ki pa je takoj zatem odšel v Italijo in trenersko klop prepustil Romunu. Slednji je nadaljeval uspešno zgodbo, saj je v evropskem super pokalu na kolena spravil Real iz Madrida, zdaj pa ima unikatno priložnost, da se v zgodovino vpiše tudi kot trener, ki bo klub iz samostojne Ukrajine prvic pripeljal do evropske lovorike. Ce mu bo uspelo, se bo še dodatno zapisal v anale Šahtjorja, s katerim je v zadnjih petih letih kar trikrat postal državni prvak. "V zadnjih letih je standard nogometa v Ukrajini zelo napredoval, kar se odraža tudi na rezultatih klubov v evropskih pokalih. Ne samo Šahtjor, uspešna sta tudi kijevski Dinamo in Metalist iz Harkiva. Zaradi tega smo si zaslužili, da smo tukaj, kjer smo, prav tako upam, da se bomo v Donjeck vrnili z lovoriko," pred sredinim obracunom proti Werderju iz Bremna razmišlja 63-letni Lucescu in dodaja: "Ko sem prišel v Donjeck, so mi dejali, naj na novo sestavim ekipo iz mladih nogometašev. Zadržal sem le pet igralcev, v klub pa pripeljal ogromno novih, mladih in nadarjenih nogometašev, kot so recimo naši Brazilci. Ti seveda pocasi odrašcajo in to se pozna tudi na igrišcu ter na uvrstitvi v finale pokala UEFA. Ko smo se poleti v Carigradu v prijateljski tekmi pomerili s Fenerbahcejem, si seveda nismo mogli niti misliti, da se bomo cez nekaj mesecev vrnili nazaj na ta štadion. Toda k sreci se prav zaradi tega ne bomo pocutili kot pravi tujci, saj štadion Fenerbahceja poznamo že zelo dobro. Tudi sam naravnost obožujem Carigrad, zaljubljen sem v to mesto. V štirih letih sem osvojil marsikaj, preživljal sem srecne trenutke. Zaradi tega sem še toliko srecnejši, da bom s Šahtorjem finale pokala UEFA igral prav v Carigradu."

Nadzorovati custva
Lucescu je naslov turškega prvaka osvojil tako z Galatasarayem kot tudi Bešiktašem, v svoji karieri pa je med drugim vodil še romunsko reprezentanco in nogometaše italijanskega velikana Interja. In kaj Lucescu pricakuje, da se bo dogajalo na tekmi s prvoligašem Nemcije? "Caka nas obracun med napadalno usmerjenim Werderjem, ki ima nekaj vrhunskih napadalcev, in spretnim Šahtorjem, ki ima mlado, a spretno moštvo. Za oboje so custva, ki jih doživljamo, nekaj novega, zato bo tisti, ki jih bo znal bolje nadzorovati, seveda v prednosti," je še pripomnil trener kluba s štadiona Donbass Arena.


Mircea Lucescu se v Carigradu pocuti kot doma, saj je v preteklosti vodil tako Galatasaray kot tudi Bešiktaš.
 NATISNI    
Vrocina onesposobila danskega selektorja
Tudi Nani brez SP
Robben gre na SP!
Nemcija premocna za Bosance
Zickler bo še vztrajal
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Spolna industrija in nogomet se zdita iz leta v leto bližje. Na minulem svetovnem prvenstvu v Nemciji so sex-shope preplavili vibratorji z motivi jun...
Gretna - prehitro koncane sanje
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje