Nogomania Novice
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
Zidar je imel neko karizmo, ko je v casu komunizma kot policaj – takrat je policija vodila nogomet – vodil Olimpijo. Bil je tudi direktor velike firme, v kateri je bilo zaposlenih 3000 Bosancev in je v bistvu prišel na Olimpijo zato, da so lahko ti, ki so delali pri njem, hodili na tekme.
Branko Oblak
23. maj 2010
 NATISNI
Mourinho: Arrivederci, Inter!
Damjan Tratnik (foto: Getty Images)
Trener novega evropskega prvaka Interja Jose Mourinho je kmalu po velikem slavju priznal, da zapušca milanski klub. Kariero bo po vsej verjetnosti nadaljeval pri Realu iz Madrida.

Sila uspešna era Joseja Mourinha na klopi Interja iz Milana se je sklenila na najboljši možen nacin. Milancani so v finalu z 2:0 ugnali Bayern ter po 45 letih cakanja osvojili svojo tretjo evropsko lovoriko, obenem pa so modro-crni osvojili še obe domaci lovoriki in tako spisali eno najlepših poglavij v zgodovini kluba. Za vsemi uspehi je stal sijajni Portugalec Jose Mourinho, ki pa z veliko madridsko trofejo koncuje svoje delo. Mourinho je takoj po veliki zmagi priznal, da zapušca Inter in da se bo skoraj zanesljivo preselil na klop najuspešnejšega evropskega kluba vseh casov. "Rad bi postal prvi trener v zgodovini Lige prvakov, ki bi ta naslov osvojil s tremi razlicnimi klubi. Real se zanima zame, resda pa nisem še nicesar podpisal. V ponedeljek se bom sestal s Florentinom Perezom in upam, da se bova uspela dogovoriti. Ne poznam še njegovega projekta, zato še ne morem govoriti kot trener Reala. Real je velik klub, ki ima povsem enako filozofijo kot jaz," je na tiskovni konferenci po tekmi povedal Mourinho.

Mourinho nikoli ni tajil, da mu življenje v Italiji ni všec. Z mediji se ni razumel, zaradi predolgega jezika pa si je nabral tudi celo kopico kazni, zaradi katerih je moral svoje varovance spremljati s tribun. V Italiji ni bil zadovoljen, a napovedano slavo od Interja je tudi jeklenega Portugalca mocno ganilo. "Zelo mi je hudo, ceprav želim biti v svojem profesionalnem delu zelo hladnokrven. Vstopil sem v zgodovino kluba … Ne želim govoriti prevec, saj se nocem razjokati. Zdaj potrebujem nov izziv, za Inter pa je pomembno le to, da v klubu ostaneta Javier Zanetti in Massimo Moratti,« je še dodal Mourinho.Z odhodom enega najvecjih trenerjev v zgodovini Interja sta se sprijaznila tudi oba omenjena akterja. "Žal je res. Trener nas zapušca in ta zmaga je njegovo slovo. Njegov naslednik bo v roke prejel skupino igralcev, ki se je pripravljena boriti na vseh frontah," je povedal kapetan kluba Javier Zanetti, misli pa je strnil tudi Massimo Moratti. "To je vsekakor žalostna novica, seveda pa sem Joseju globoko hvaležen za vse. Povrnil nam je samozavest in dokazal, da lahko še vedno zmagujemo v Evropi. Mourinha nikoli ne bomo pozabili," je povedal Moratti.

Naslednja postaja bo torej Madrid. Najuspešnejši, najprestižnejši in najbogatejši nogometni klub na svetu je nekdanjega uslužbenca Barcelone pripravljen sprejeti v svoje vrste in mu pri delu prepustiti popolno avtonomijo. Nekateri navijaci kraljevega kluba nad prihodom Mourinha niso najbolj navdušeni, saj menijo, da Real ne bi smel zagovarjati takšne nogometne filozofije, kakršna je znacilna za Mourinhova moštva. A prevlada Barcelone, ki je v zadnjih dveh letih madridski klub potisnila globoko v svojo senco, je vodstvo Reala prisilila v to, da za povratek na pota stare slave najame rojenega zmagovalca. Joseja Mourinha.

 NATISNI    
Benitez predstavljen 15. junija
Sarma bo morda ostal
Balotelliju je Benitez všec
Lazio zavrnil ponudbo Reala
Tottenham se zanima za Iaquinto
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Na ženskem svetovnem prvenstvu na Kitajskem leta 2007 se je zgodil scenarij, ki bi brez dvoma lahko našel svoje mesto v enem od naslednjih filmo...
Ekskluzivno: Savo Miloševic
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje