Nogomania Novice
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
Španci bi z boljšo igro lahko dosegli bistveno vec.
Bojan Prašnikar
21. maj 2010
 NATISNI
Oblak: Favorit je Inter
Miran Zore (foto: SPS)

Branko Oblak v finalu Lige prvakov ne pricakuje veliko zadetkov. Nekdanji nogometaš Bayerna prednost v finalu daje milanskemu Interju. Oblak bo pogrešal Riberyja.

Bayernov clovek, nekdanji nogometaš, nekdanji selektor slovenske reprezentance, danes pa povsem obicajen upokojenec, Branko Oblak, si bo letošnje finale Lige prvakov ogledal s posebnim zanimanjem. Za najprestižnejšo lovoriko v evropskem klubskem nogometu se bo namrec boril njegov Bayern, do katerega Oblak goji veliko simpatij, vendar ni povsem preprican, ce bo "bavarski stroj" sposoben ugnati dovršeno, predvsem pa trdno moštvo Interja. "Pricakujem zanimivo tekmo. Prevelikega tveganja ne bo, oba trenerja sta za to prevec izkušena. Igrala bosta previdno. V to sem preprican. Predvsem Jose Mourinho. Inter zna igrati takticno. Bayern je na drugi strani v strašnem navalu, poln samozavesti, vprašanje pa, ce bo to dovolj za zmago nad Interjem," pravi Oblak, ki je zaskrbljen nad neigranjem Francka Riberyja: "Mislim, da je za Bayern velika škoda, ker Ribery ne bo igral. Dvomim, da ga kdo lahko zamenja. Res je, da se je Altintop izkazal, vendar finalne tekme so nekaj posebnega. Ribery je igralec, ki odloca takšne tekme."

Van Gaal je boljši od Mourinha
Veliko zadetkov v soboto ne bomo videli, je preprican Oblak. "Inter bo definitivno igral zaprto. Preprican sem, da bo zmagovalec tisti, ki bo zadel že enkrat samkrat. Italijani bodo pretili predvsem iz protinapadov, tu racunam predvsem na odlicnega Argentinca Diega Milita. Nasploh so Argentinci pri Interju tisti, ki predstavljajo najvecjo nevarnost. Cambiasso, Samuel, Zanetti, Milito – Argentinci so izjemno mocni in ognjeviti. Proti njim je zelo težko igrati," je preprican Oblak, ki v dvoboju velikih strategov Van Gaala in Mourinha manjšo prednost daje Nizozemcu: "To sta velika trenerja, ki trenirata velika kluba. Tu ni kaj dodati. Oba sta zelo kakovostna trenerja, mislim pa, da je Van Gaal vseeno boljši trener."

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Angleški nogometaši so znani po tem, da z veseljem pogledajo pregloboko v kozarec, na Otoku pa so v zadnjih dvajsetih letih napacen pecat pustili tud...
Ekskluzivno: Daniel Bilos
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje