Nogomania Novice
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
Samo cu ljencariti, da mi se mišici pretvore u špek!
Eduardo Da Silva
21. maj 2010
 NATISNI
Van Gaal je glavni krivec
Anže Zajic (foto: Getty Images)
Nekoc eden najboljših nogometašev na svetu Paul Breitner se je priklonil Louisu Van Gaalu, ki mu sporoca, da je povsem prerodil ekipo Bayerna.

Legendarni Paul Breitner je pred sobotno finalno tekmo Lige prvakov namenil kar nekaj pohvalnih besed Louisu Van Gaalu, ki bo v Madridu poskušal osvojiti še svojo drugo evropsko klubsko lovoriko. Leta 1995 je z Ajaxom v finalu na Dunaju premagal AC Milan, tokrat ga z Bayernom caka še drugi milanski velikan. Ob tem je vsekakor zanimivo, da je bil Nizozemec sredi sezone že tik pred tem, da ga odpustijo, a verjetno bi bila to napaka vseh napak. V to je preprican tudi Breitner, danes skavt Bayerna, ki je preprican, da je za preporod kriv zgolj in samo Van Gaal. "Razlog, zakaj smo tako uspešni, se skriva v dejstvu, da je pred osmimi, desetimi oziroma dvanajstimi tedni ekipa pocasi zacela razumeti, kako Louis razmišlja. Dojeli so njegov sistem igre, ki sloni na hitrem odvzemu žoge nasprotniku in posesti žoge, ki mora biti 60, 70 minut igralnega casa v nogah njegovih nogometašev. Bayern zaradi tega zdaj igra povsem drugace, kot je pred tem. Prav tako igra povsem drugace kot ostalih 17 klubov v Bundesligi. Ne igramo kot moj stari Bayern iz sedemdesetih minulega stoletja, igramo bolj kot Barcelona. Smo napadalni, atraktivni, želimo zabijati gole - skratka, igramo moderen nogomet," pravi 58-letni Breitner, ki je za Bayern igral skoraj deset let, v tem casu pa zabil tudi skoraj sto golov, ceprav je bil obrambni vezist.

 NATISNI    
Džeko? Dajte nam Sissoka in Diega!
Udarila se bosta Bayern in Real
Arnautovic se seli v Nemcijo
Köln nima denarja zanj
Schuster bo prevzel Bešiktaš
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Karl Power je v Veliki Britaniji poznan kot veliki šaljivec, ki so mu v njegovi "karieri" uspele že številne potegavšcine. Vecina je povezanih s špor...
Sanje so se uresnicile
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje