Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje cetrtek, 5 december 2019
Z nogometom sem tako obseden, da sem kupil digitalno televizijo in spremljam tekme v vseh ligah, ki se jih da na televiziji ujeti. Ob tem se ves cas ucim, premišljujem, kako bi jaz postavil igro in nehote celo izvem, kje trenutno živijo moji bivši soigralci. Splicana Luko Peruzovica sem na primer opazil nekje v Afriki.
Brane Oblak
9. junij 2010
 NATISNI
Santini bo pomocnik
Anže Zajic
Jacques Santini je pred leti veljal za enega najbolj obetavnih trenerjev na svetu, zdaj pa bo opravljal zgolj vlogo pomocnika pri francoskem prvoligašu Lensu.

Nekoc je bil celo selektor Francije, zdaj bo zgolj pomocnik - Jacques Santini se je prikljucil strokovnemu štabu Lensa. Pricakovati bi bilo, da bo slednjega prevzel kot glavni trener, toda izkušeni strokovnjak se je sprijaznil s tem, da bo zgolj desna roka Jeanu-Guyu Wallemmu. "Ce bi želel, bi lahko kariero nadaljeval kot glavni trener, ponudb mi ni manjkalo - tudi iz tujine," trdi Santini, ki je bil z Lyonom državni prvak, s Francijo pa je leta 2003 slavil na pokalu Konfederacij, in nadaljuje: "V zadnjem casu se na trenerski sceni pojavi ogromno novih obrazov, ki pa vse prehitro tudi izginejo in povsem potonejo. In ko ima nekdo izkušnje, je po mojem mnenju izjemno pomembno, da jih deli z drugimi." Za 42-letnega Wallemma, nekdanjega nogometaša, bi težko rekli, da je povsem neizkušen trener, je pa res, da je za njim šele ena sezona v elitni Ligue 1. V njej je z Lensom prišel do solidnega 11. mesta, vodstvo kluba pa upa, da bo ekipa v prihodnje ob pomoci Santinija, tudi nekdanjega trenerja Tottenhama in Auxerra, nizala še boljše rezultate. "Santini nam bo pomagal, da bomo postali še boljši. Seveda meni osebno ambicij ne manjka, toda hkrati sem tudi razumen. In vem, da bova s Santinijem dobro sodelovala. Delo si bova razdelila tako, da bo imelo moštvo kar najvec koristi od tega," pravi Wallemme, nekdanji nogometaš Coventry Cityja, Sochauxa in Saint Etienna.
 NATISNI    
Arsenal lovi Pjanica
Santini bo pomocnik
Briand bo zabijal za Lyon
Desailly ne verjame v rojake
Imeli so ga za opico
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Juan Garchitorena je leta 1915 postal prvi argentinski nogometaš, ki je kdaj koli zaigral v dresu španskega velikana Barcelone. Ceprav je prišel iz J...
Wenger: francoski carovnik
Nogomanija d.o.o. © 2019 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje