Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje nedelja, 29 maj 2022
Soigralci me zbadajo, da sem kazen že odslužil, saj sem bil proti Kopru izkljucen že v prvi minuti.
Branko Ilic
9. junij 2010
 NATISNI
Santini bo pomocnik
Anže Zajic
Jacques Santini je pred leti veljal za enega najbolj obetavnih trenerjev na svetu, zdaj pa bo opravljal zgolj vlogo pomocnika pri francoskem prvoligašu Lensu.

Nekoc je bil celo selektor Francije, zdaj bo zgolj pomocnik - Jacques Santini se je prikljucil strokovnemu štabu Lensa. Pricakovati bi bilo, da bo slednjega prevzel kot glavni trener, toda izkušeni strokovnjak se je sprijaznil s tem, da bo zgolj desna roka Jeanu-Guyu Wallemmu. "Ce bi želel, bi lahko kariero nadaljeval kot glavni trener, ponudb mi ni manjkalo - tudi iz tujine," trdi Santini, ki je bil z Lyonom državni prvak, s Francijo pa je leta 2003 slavil na pokalu Konfederacij, in nadaljuje: "V zadnjem casu se na trenerski sceni pojavi ogromno novih obrazov, ki pa vse prehitro tudi izginejo in povsem potonejo. In ko ima nekdo izkušnje, je po mojem mnenju izjemno pomembno, da jih deli z drugimi." Za 42-letnega Wallemma, nekdanjega nogometaša, bi težko rekli, da je povsem neizkušen trener, je pa res, da je za njim šele ena sezona v elitni Ligue 1. V njej je z Lensom prišel do solidnega 11. mesta, vodstvo kluba pa upa, da bo ekipa v prihodnje ob pomoci Santinija, tudi nekdanjega trenerja Tottenhama in Auxerra, nizala še boljše rezultate. "Santini nam bo pomagal, da bomo postali še boljši. Seveda meni osebno ambicij ne manjka, toda hkrati sem tudi razumen. In vem, da bova s Santinijem dobro sodelovala. Delo si bova razdelila tako, da bo imelo moštvo kar najvec koristi od tega," pravi Wallemme, nekdanji nogometaš Coventry Cityja, Sochauxa in Saint Etienna.
 NATISNI    
Arsenal lovi Pjanica
Santini bo pomocnik
Briand bo zabijal za Lyon
Desailly ne verjame v rojake
Imeli so ga za opico
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Nekaj misticnega je v številki 100. Predvsem v nogometu. Ce tako klub v eni sezoni doseže 100 tock, je brez dvoma osvojil naslov državnega prvaka in ...
Ekskluzivno: Igor Budan
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje