Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje petek, 3 julij 2020
Ce bi ljudje vedeli za vse zahrbtne prekrške Materazzija, bi ga že cez dva dni poslali v mesnico. Materazzi ravna po nogometnem pravilu 'ce ne znaš, pa udari'. Takšen je on.
Sebastjan Cimerotic
28. maj 2010
 NATISNI
Euro 2016 bo v Franciji!
Damjan Tratnik (foto: Getty Images)

Evropska nogometna zveza (UEFA) je izbrala gostitelja evropskega nogometnega prvenstva leta 2016. V konkurenci Turcije in Italije je ta cast pripadla Franciji.

Na sedežu UEFA so izbrali gostitelja evropskega prvenstva leta 2016. Po tem, ko je predsednik Michel Platini odigral vidno vlogo ob dodelitvi evropskega prvenstva leta 2012 Ukrajini in Poljski, je verjetno odigral tudi precej pomembno vlogo pri tem, da bo naslednje evropsko prvenstvo gostila njegova domovina. Poleg Francozov so se za organizacijo najvecjega evropskega nogometnega dogodka potegovali še Italijani in Turki.

Francija je v kandidaturi predložila imena 11 mest, v katerih bo potekalo tekmovanje. To so Bordeaux, Lens, Lille, Lyon, Nancy, Nica, Marseille, Pariz (Stade de France in Park princev), Saint-Etienne, Strasbourg in Toulouse. Ceprav so francoske izkušnje z organizacijo najvecjih nogometnih turnirjev še dokaj sveže (leta 1998 so v Franciji organizirali svetovno prvenstvo), bodo morali Francozi za potrebe evropskega prvenstva v celoti prenoviti sedem stadionov, zrasli pa bodo štirje novi.

Francija bo tako že cetrtic v svoji zgodovini organizirala enega od dveh najelitnejših nogometnih turnirjev na svetu. V letih 1938 in 1998 je gostila najboljše svetovne nogometaše, leta 1984 pa so doslej edinkrat gostili še najboljše evropske reprezentance. Pri tem ni odvec dodati, da je Francija kar dvakrat pred svojimi gledalci osvojila naslov – leta 1984 so v finalu evropskega prvenstva ugnali Španijo, leta 1998 pa v finalu svetovnega še Brazilijo.

 NATISNI    
Arsenal lovi Pjanica
Santini bo pomocnik
Briand bo zabijal za Lyon
Desailly ne verjame v rojake
Imeli so ga za opico
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Angleški klub St Albans City ne sodi med znanejše svetovne klube. Še vec, mnogi celo v Angliji še niso slišali zanj, kar ne cudi, saj je pac vecino s...
Intervju: Robert Prosinecki
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje