Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje torek, 18 januar 2022
Nisem mogel dojeti, da se ljudje razlikujejo na nacionalni osnovi. Spomnim se dogodka, ko sem Bobanu cestital za rojstni dan, in ko sem ga želel poljubiti tretjic, kar je pri nas povsem normalno, me je ostro odrinil. To je bil moj prvi stik z nacionalizmom. Tega nisem razumel.
Gregor Židan
23. maj 2010
 NATISNI
Francozi na SP brez Diarraja
Damjan Tratnik (foto: Getty Images)
Francoska reprezentanca je le nekaj tednov pred pricetkom SP izgubila vezista Lassano Diarraja, ki zaradi prirojene krvne napake ne bo mogel zaigrati.

Francoski selektor Raymond Domenech je ostal brez enega od igralcev, katerim je v  zadnjih letih najbolj zaupal. Vezist Reala iz Madrida Lassana Diarra je zaradi prirojenih težav z rdecimi krvnickami že zapustil priprave reprezentance in se odpravil domov. Zdravniški izvidi so pokazali, da ima Diarra posebno obliko anemije, v kateri rdece krvnicke dobijo nenavadno oz. »srpasto« obliko. "Seveda sem zelo razocaran, saj smo izgubili zelo pomembnega igralca. Še huje je to, da na to sploh niso imeli vpliva. Lassana je bil eden od gonilnih sil naše igre, tudi zaradi svojega znacaja in borbenosti pa je bil sila pomemben clen moštva," je povedal francoski selektor. Domenech ima pred pricetkom SP, kjer se bo Francija pomerila v skupini A z Južno Afriko, Mehiko in Urugvajem, veliko težav. Še vedno namrec ni znano, ali bo William Gallas zacelil poškodbo mecne mišice, zaradi katere je izven pogona že vec kot mesec dni.

 NATISNI    
Arsenal lovi Pjanica
Santini bo pomocnik
Briand bo zabijal za Lyon
Desailly ne verjame v rojake
Imeli so ga za opico
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Navijaci, ki na nogometne zelenice izstrelijo kakšno raketo oziroma podobno pirotehnicno sredstvo, v najvecji meri koncajo v "krempljih" varnostni...

Gretna - prehitro koncane sanje
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje