Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sobota, 22 januar 2022
Slovenija po mojem mnenju sodi med države z najvecjim deležem mladih nadarjenih nogometašev v Evropi. Preprican sem, da jih je toliko kot v Braziliji.
Zlatko Zahovic
16. maj 2010
 NATISNI
Francijo bo vodil Blanc
Anže Zajic (foto: Getty Images)

Pri Bordeauxu so objavili sporocilo za javnost - pravijo, da jih trener Laurent Blanc zapušca, ker bo postal novii selektor francoske reprezentance. Klub razocaran nad zvezo.

Laurent Blanc ne bo vec sedel na klopi Bordeauxa. Po koncu sezone, ki je bila za slednjega povsem neuspešna, saj je ostal celo brez nastopa v Evropi, so v vodstvu kluba priznali, da jih želi Blanc zapustiti, in sicer zaradi tega, ker je prejel mamljivo ponudbo s strani Nogometne zveze Francije (FFF). Francoski nogometni veljaki v nekdanjem kapetanu Galskih petelinov (ima 97 reprezentancnih nastopov) vidijo idealno zamenjavo za Raymonda Domenecha, ki se bo po svetovnem prvenstvu skoraj zagotovo poslovil. In ocitno ga bo zamenjal prav Blanc. "Trener Laurent Blanc je pravkar obvestil Bordeaux, da se želi pozitivno odzvati na ponudbo francoske zveze za delovno mesto selektorja reprezentance," so sporocili iz vodstva Bordeauxa, dodali, da so želeli zadržati Blanca in pripomnili, da se bodo s FFF pogovorili glede višine odškodnine, ki jo pricakujejo, saj ima 44-letnik še vedno enoletno pogodbo s svojim dosedanjim klubom. Pri Bordeauxu so sicer hkrati prepricani, da je prav ponudba FFF naredila izjemno škodo njihovi ekipi in da so nogometaši zaradi nje tako padli v formi.

Blanc, nekoc vrhunski nogometaš, ki je igral tudi za Napoli, Barcelono, Inter in Manchester United, se od štadiona Chaban Delmas poslavlja po treh letih. Z njim na klopi je Bordeaux lani prvic po desetih letih znova postal francoski državni prvak in ob tem prekinil vecletno vladavino Lyona, hkrati pa je osvojil tudi ligaški pokal in francoski superpokal. Letos se je vec mesecev zdelo, da bo Bordeaux zagotovo znova pometel konkurenco, saj je z naskokom vodil na lestvici, hkrati se je prebil v cetrtfinale Lige prvakov. Toda nato je Blancova ekipa neverjetno padla v formi in zapravila vse, kar se je zapraviti dalo. Blanc bo sicer na klopi Francije zamenjal strokovnjaka, ki selektorsko vlogo opravlja od leta 2004 dalje, toliko casa pa se je zadržal kljub temu, da si je zaradi svojih nepricakovanih potez in tudi slabih predstav na glavo nakopal številne nasprotnike.

 NATISNI    
Arsenal lovi Pjanica
Santini bo pomocnik
Briand bo zabijal za Lyon
Desailly ne verjame v rojake
Imeli so ga za opico
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Mehicani so znani po svojem burnem proslavljanju zmag, kljub temu pa je upravnik nekega mehiškega zapora po zmagi Mehike proti Belgiji ob divjem v...

Ekskluzivno: Igor Budan
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje