Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sobota, 22 januar 2022
V Italiji je vsak vikend priprtih toliko navijacev, kot se jih v Sloveniji zbere na šestih prvoligaških tekmah skupaj. Poglejte, dva od petih navijacev Celja sta zdaj prižgala bakle.
Igor E. Bergant
6. maj 2010
 NATISNI
Deschamps: Ne bom plesal na mizi
Anže Zajic (foto: Getty Images)
Skoraj dve desetletji je moral Marseille cakati na novi naslov francoskega prvaka, zdaj pa mu je s pomocjo Didierja Deschampsa koncno spet uspelo.

Marseillu je koncno uspelo - po kar osemnajstih sušnih letih! In nobenega dvoma ni, kdo je za to najbolj zaslužen. Nekdanji nogometaš kluba iz štadiona Velodrome, danes pa njegov trener Didier Deschamps. Pred osemnajstimi leti je pokal dvignil kot nogometaš, zdaj še kot trener. Zgodovina se zares ponavlja, a dobri ostajajo dobri tudi skoraj dve desetletji kasneje. "Ne bom plesal na mizi, saj sem zelo slab plesalec, seveda pa to ne pomeni, da ne prekipevam od srece. Kot nogometaš sreco obcutiš drugace kot trener. Ko si trener, si z mislimi pri vseh - veseliš se z nogometaši, sodelavci, zdravniško službo, tehnicnimi oskrbovalci in tako dalje. Predvsem cutim veliko zadošcenje, zagotovo pa je za nami izjemno, neponovljivo leto - osvojili smo kar dve lovoriki," je navdušen 41-letni nekdanji trener Monaca in Juventusa, ki je z južnjaki slavil tudi ligaški pokal. "Glede na to, da smo prvaki že dva kroga pred koncem, lahko nogometašem zgolj sporocim: kapo dol, fantje. Zdaj žanjemo sadove trdega, kar devet mesecev dolgega dela. Ni bilo vedno lahko, a smo vztrajali na svoji poti. Je pa vsekakor zanimivo, da smo bili v tej dirki za naslov prvaka dolgo casa skriti v senci, nihce nas ni jemal resno. Toda na koncu smo stopili na plin in s tekmeci pometli v izjemnem ciljnem šprintu," je še dodal Deschamps, predsednik kluba Jean-Claude Dassier pa je pripomnil: "Ko našega trenerja opazujem pri opravljanju njegovega dela, lahko recem le to - je gospod Nogomet. Ne vem, ce bo podaljšal pogodbo, vem pa, da bova oba tukaj tudi v naslednji sezoni. Osemnajst let smo cakali na to, zdaj pa se želimo znova dokazati tudi v Ligi prvakov. Toda najprej nas caka dolga noc slavja. Sicer nisem iz Marseilla, toda verjamem, da me bodo navijaci sprejeli medse."

 NATISNI    
Arsenal lovi Pjanica
Santini bo pomocnik
Briand bo zabijal za Lyon
Desailly ne verjame v rojake
Imeli so ga za opico
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

David Icke je bil nekoc poznan kot nadarjen nogometni vratar. V casu kariere si je kruh služil z branjenjem pri Coventryju in Herefordu, toda nato...

Presegel je meje fizike
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje