Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje torek, 18 januar 2022
Igralcem sem narocil, naj na igrišcu umrejo.
Rafael Benitez
26. april 2010
 NATISNI
Birsa in soigralci verjamejo v naslov prvaka
Anže Zajic (foto: Getty Images)
Auxerru se ne nasmiha zgolj Liga prvakov, pac pa je še vedno tudi v igri za naslov prvaka. O marsicem bo odlocal petkov derbi proti vodilnemu Marseillu.

Ceprav ima Marseille pet tock prednosti, do konca sezone v Ligue 1 pa so le še štirje krogi, v taboru Auxerra verjamejo, da lahko presenetijo prav vse in se v naslednjih krogih zavihtijo celo na vrh lestvice ter postanejo prvaki. Tudi zaradi tega, ker jih v naslednjem krogu na domacih tleh caka prav Marseille - to bo pravi derbi in ce bi Auxerre slavil, potem bi dejansko bilo možno prav vse. Tudi to, da bi se lovorika za naslov prvaka še drugic in prvic po letu 1996 znova preselil na štadion Abbe-Deschamps. "Seveda lahko postanemo prvaki, zakaj ne..." pravi udarni napadalec belo-modrih Ireneusz Jelen, ki je v tej sezoni zabil že trinajst golov, a kljub vsemu ostaja na realnih tleh: "Kljub vsemu moramo ostati optimisti. Tudi zaradi tega, ker je pred nami kar nekaj napornih tekem, tako obracun z Marseillom kot tudi gostovanje pri Lyonu. Zato ostajamo pri besedah, ki smo jih že tolikokrat izrekli: uvrstitev med najboljših pet bi bila vrhunski dosežek. A je res, vse je možno. Je pa zanimivo, da smo pred zacetkom sezone razmišljali zgolj o obstanku med elito. To smo zdaj dosegli, naslednji cilj je preboj v Evropo. Kar je povsem dosegljivo, glede na to, kako dobro nam gre in kako visoko." Vse bolj optimisticno je razpoložen tudi trener Jean Fernandez, ki je ob zmagi v gosteh pri Toulousu slovenskemu reprezentantu Valterju Birsi namenil vseh 90 minut, Primorec pa mu je vrnil s podajo za tretji zadetek. "Smo izjemno samozavestni, prav neverjetno pa je, kako ucinkoviti smo. V prejšnjem krogu smo zabili štiri, zdaj tri gole - izjemno. Pred cetrtim mestom imamo šest tock prednost, a je seveda res, da ima Lyon tekmo manj. Zdaj nas caka Marseille, ki bo prišel na razprodan štadion in pred zares glasne naše navijace. To bo izjemna tekma, ki si jo naši nogometaši tudi zaslužijo. Igrali bomo z najboljšo ekipo v ligi, kar je za nas zgolj bonus," pravi 55-letnik, ki je v svoji karieri že dvakrat vodil tudi Marseille. Mu bo torej zdaj uspelo zamešati štrene svojemu nekdanjemu klubu s štadiona Velodrome?

 NATISNI    
Arsenal lovi Pjanica
Santini bo pomocnik
Briand bo zabijal za Lyon
Desailly ne verjame v rojake
Imeli so ga za opico
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Švedski nogometaš Michael Svensson je poskrbel za enega zanimivejših rekordov v angleškem nogometu. Branilec Southamptona je namrec zaradi hude po...

Ekskluzivno: Stevan Jovetic
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje