Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sobota, 22 januar 2022
Ne bom vam povedal zacetne enajsterice, zato me nehajte klicat sredi noci. Sram vas bodi. Ce boste še naprej taki kreteni, bom tudi sam spremenil svoje obnašanje.
Marcello Lippi
13. april 2010
 NATISNI
Monaco z vozovnico za Stade de France
Anže Zajic (foto: Getty Images)

Nogometaši Monaca so v podaljšku vendarle strli odpor cvrstega Lensa in si priigrali nastop v finalu ligaškega pokala. PSG-ju na poti v finale stojijo amaterji.

V Franciji so v torek dobili prvega, v sredo pa bodo še drugega finalista pokalnega tekmovanja. Monaco je potreboval podaljšek, da je strl odpor izjemno razigranega Lensa, amaterski klub Quevilly pa bo upal na cudež, ko se bo v sredo pomeril z velikanom Paris Saint Germainom. V kneževini je bil na štadionu Louis II Lens celo boljši nasprotnik, a nikakor ni uspel izkoristiti svojih priložnosti. V devetdesetih minutah gledalci niso videli niti enega zadetka, nato pa je deset minut pred koncem podaljška z glavo mrežo nasprotnika zatresel rezervist Moussa Maazou in poskrbel, da se bo Monaco boril za svojo prvo lovoriko po letu 2003, ko je osvojil ligaški pokal. Monaco bi lahko sicer kljub podrejenem položaju tekmo v svojo korist rešil že v rednem delu - v 55. minuti je Vedran Runje zakuhal enajstmetrovko za gostitelje, ki jo je Nene v prvem poskusu sicer spremenil v zadetek, a je moral strel ponoviti. V kazenskem prostoru je bilo prevec igralcev, v drugo pa Brazilec ni bil tako natancen. Da se zmage ni veselil Lens, je v veliki meri poskrbel tudi domaci vratar Stephane Ruffier, ki je nanizal kopico odlicnih predstav. Finale bo 1. maja na štadionu Stade de France.

 NATISNI    
Arsenal lovi Pjanica
Santini bo pomocnik
Briand bo zabijal za Lyon
Desailly ne verjame v rojake
Imeli so ga za opico
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Samuel Eto'o danes blesti v dresu španskega velikana Barcelone, toda njegova avantura se je na Iberskem polotoku zacela precej slabša. Ko je kot vseg...
Intervju: Bojan Prašnikar
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje