Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sobota, 30 maj 2020
Nikoli ne bom pozabil, ko mi je trener rekel: Pridi, Steffen, in se sleci. Zdaj gre zares!
Steffen Freund
12. januar 2009
 NATISNI
Uradno: Cesar v Grenoble
Klemen Kos (foto: Danijel Matijaško)

Slovenski obrambni nogometaš Boštjan Cesar bo naslednji dve leti in pol nosil dres Grenobla, potem ko so iz vodstva slednjega tudi uradno potrdili 26-letnikov prestop iz Marseilla.

Dvomov o tem, kje bo kariero nadaljeval slovenski reprezentancni branilec Boštjan Cesar, ni vec. Dosedanji nogometaš Marseilla, pri katerem je po prestopu iz zagrebškega Dinama nekaj mesecev igral precej redno, v tej sezoni pa ni odigral niti ene uradne tekme, je tudi uradno prestopil k Grenoblu, trenutno enajstouvršcenemu klubu prve francoske lige. O tem, da obstaja možnost njegove selitve v mesto pod Alpe, v katerem so leta 1968 gostili zimske olimpijske igre, smo na Nogomanii porocali že vceraj, danes pa so iz vodstva kluba sporocili, da so z branilcem podpisali pogodbo za naslednji dve leti in pol. S tem je torej koncano mucno obdobje, v katerem je 26-letnik zgolj treniral in igral tekme za rezervno moštvo svojega nekdanjega kluba. Od Marseilla se je Ljubljancan poslovil po odigranih 25 tekmah, vmes pa je nekaj casa kot posojen preživel v Angliji, kjer je branil barve West Bromwich Albiona. Za Cesarja je Grenoble Foot 68 šesti klub v karieri, v kateri je nastopal še za ljubljansko Olimpijo in Croatio iz Sesvet. Grenoble bo svojo novo okrepitev predstavil do konca tedna, ko bo Cesar tudi opravil vse še potrebne formalnosti pri prestopu. Ce bo debitiral že konec tedna na tekmi z aktualnim prvakom Lyonom, trenutno še ni znano.

Vodil ga bo bosanski trener
Cesar se je preselil h klubu, pri katerem bo igral pod vodstvom bosanskega strokovnjaka Mehmeda Baždarevica. Slednji je v minuli sezoni modro-bele s štadiona Des Alpes (sprejme 20.068 gledalcev) prvic po štirih desetletjih popeljal v Ligue 1, sedaj pa je Grenoble na dobri poti, da si priigra obstanek med elito, saj niza solidne rezultate. Je pa vsekakor zanimivo, da je Grenoble najmanj ucinkovit klub prve francoske lige, saj so njegovi nogometaši na dvajsetih tekmah zabili vsega trinajst golov. Kot zanimivost dodajmo še to, da Grenoble od leta 2004 dalje vodijo poslovneži z Japonske.


Boštjan Cesar je postal novi clan Grenobla.

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Nogomet nemalokrat poskrbi za nenavadne in nepredvidljive situacije, ko ljudje v trenutku evforije malce pozabijo na svoje opravke. Zadeva je še pose...
Slovo Igorja Tudorja
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje