Nogomania Novice
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sreda, 22 januar 2020
Bramall Lane je duša angleškega nogometa. Navijaci so velicastni, ko vzklikajo Fuck off, Mourinho.
Jose Mourinho
8. junij 2010
 NATISNI
Imeli so ga za opico
Damjan Tratnik (foto: Getty Images)
Patrice Evra je razkril, kako je razjezil svoje rojake iz rodnega Senegala, ko se je odlocil, da bo raje igral za reprezentanco Francije.

Odlicni bocni nogometaš Patrice Evra je priznal, da že 19 let ni obiskal Senegala, države, v kateri se je rodil in odrašcal, a ji kasneje obrnil hrbet in danes kot reprezentant nosi dres Francije. Sin diplomata je v Evropo prišel pri šestih - najprej je za kratek cas živel v Belgiji, nato se je družina preselila v Francijo. "Doma sem odrašcal okrožen s senegalsko kulturo. Toda po selitvi smo se hitro privadili na življenje na zahodu in ko sem se moral odlociti med Senegalom in Francijo, mi je oce dejal, naj sledim svojemu srcu. Odlocil sem se za Francijo, saj sem odrasel v tej državi," je pojasnil nogometaš Manchester Uniteda in razkril, kaj je sledilo: "V Senegalu sem bil deležen številnih kritih in žalitev. Proglasili so me za opico, ki se plazi pred belcem, bil sem z denarjem obsedeni izdajalec lastne domovine. Toda k sreci sta mi starša stala ob strani in prebolel sem vse. Toda še vedno se nisem vrnil nazaj domov. Že 19 let mineva... Ne vem, kdaj se bom. Potreboval bom zelo dober razlog za to."

 NATISNI    
Arsenal lovi Pjanica
Santini bo pomocnik
Briand bo zabijal za Lyon
Desailly ne verjame v rojake
Imeli so ga za opico
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Nekdanji anglešni nogometaš Alan Shearer je poznan predvsem kot odlicen strelec. Shearer je na klubski in reprezentancni sceni zabil kar 422 golov in...
Ekskluzivno: Ivan Klasnic
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje