Nogomania Novice
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje torek, 18 januar 2022
Veliko denarja sem zapravil za ženske, drage avtomobile in alkohol. Ostalo sem zapravil za brez veze.
George Best
3. junij 2010
 NATISNI
Konec kuvajtske zgodbe?
Miran Zore
Dragan Skocic in Toni Usnik ne bosta podaljšala svojih pogodb s kuvajtskim prvoligašem Al Arabijem. Usoda Roka Elsnerja, ki ima ponudbe tudi iz Evrope, še ni znana.

Pri kuvajtskem prvoligašu Al Arabiju imajo za seboj izjemno turbulentno sezono. Slednjo je v prvi vrsti zaznamovala zmeda v zvezi s predsednikom kluba, ki je najprej odšel, pa se nato vrnil. V vmesnem casu pa je klub zapadel v gromozanske težave. Tudi s financnega vidika ni šlo vse gladko, klubu je za uspešno sklenitev sezone namrec zmanjkalo nekaj milijonov ameriških dolarjev. Koncno peto mesto v ligi je kljub temu manjše razocaranje in verjetno je tudi zaradi tega prišlo do zamenjave na trenerski klopi. Dragan Skocic, ki se ga mnogi verjetno spomnite iz casov, ko je vodil Interblock, tako ni podaljšal svoje pogodbe z Al Arabijem, prav tako tega ni storil njegov pomocnik Toni Usnik. Pogodba je potekla tudi drugemu Slovencu v klubu - branilcu Roku Elsnerju. Slednji je bil v minuli sezoni eden boljših nogometašev Al Arabija, zato v vodstvu kluba razmišljajo, da bi mu v podpis ponudili novo pogodbo. "Pogodba mi je potekla, vrnil sem se v Slovenijo, kjer se bom sprva skušal malce spociti, nato pa pripraviti za nove izzive," je za Nogomanio povedal mlajši od bratov Elsner, ki bo na zacetku julija skocil v zakonski stan. Elsner s Kuvajtom še vedno simpatizira: "Še vedno sem v stiku s predstavniki kluba. Dejali so, da so bili z menoj zadovoljni in da me želijo nazaj, vendar dokler stvar ne bo na papirju, sem prost igralec. S svojo sezono v Kuvajtu sem sicer zadovoljen. Koncali smo kot peti, kar pa je predvsem posledica številnih težav, s katerimi se je v drugem delu sezone ukvarjal naš klub. Odigral sem 39 tekem, mislim, da na kar visoki ravni."

Leto v davcni oazi, kjer se resnici na ljubo ne igra tako kakovosten nogomet kot v Evropi, je v mladem branilcu vzbudilo nekaj domotožja, Elsner tako ne skriva želje po vrnitvi v Evropo: "Seveda bi se rad vrnil v Evropo. Priznati moram, da obstaja doloceno zanimanje, vendar je vse skupaj šele v zgodnji fazi, tako da konkretnejši žal ne morem biti. Slovenija? Nicesar ne izkljucujem, vendar moram priznati, da me vseeno zanimajo mocnejše lige."


FOTO: osebni arhiv Roka Elsnerja
 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Inigo Arteaga se v zgodovino nogometa ni vpisal kot eden najboljših vratarjev vseh casov. Njegova kariera je bila vse prej kot blešceca, kljub temu p...
Ekskluzivno: Ilija Petkovic
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje