Nogomania Novice
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje torek, 23 julij 2019
Tole žogo sem že videl tamle v rašljah.
Gregor Gajšek
14. januar 2010
 NATISNI
Sionko nazaj k Sparti
Marko Bukovnik (foto: Getty Images)
Obcasni ceški reprezentant Libor Sionko se po šestih letih potepanja po tujini, igral je tudi na Škotskem za Glasgow Rangers, vraca v domovino k praški Sparti.

Praška Sparta, ki trenutno zaseda drugo mesto na lestvici prve ceške lige, a ob enakem tockovnem izkupicku kot vodilne Teplice, se je okrepila na sredini igrišca. Danes je pogodbo z moštvom iz ceške prestolnice podpisal ceški veteran Libor Sionko. 32-letnik je s klubom, za katerega je med leti 1999 in 2004 že odigral 95 tekem in dosegel 25 golov, podpisal pogodbo do leta 2012. Sionko je leta 2004 zapustil domovino in se odpravil v sosednjo Avstrijo, kjer je  nosil dres Austrie in Graza, nato pa se je preselil na Škotsko v vrste velikana Rangersa, za katerega je dosegel tudi tri zadetke. Nazadnje je igral na Danskem za FC Copenhagen, s katerim je imel podpisano pogodbo do leta 2011, a jo je predcasno prekinil. Za ceško izbrano vrsto je Sionko odigral 39 tekem in dosegel 8 zadetkov.

 NATISNI    
Vrocina onesposobila danskega selektorja
Tudi Nani brez SP
Robben gre na SP!
Nemcija premocna za Bosance
Zickler bo še vztrajal
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Najvec golov na eni tekmi slovenske reprezentance so gledalci videli leta 1996, ko je bila ceta takratnega selektorja Zdenka Verdenika v La Vallet...

Slovo Igorja Tudorja
Nogomanija d.o.o. © 2019 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje