Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sobota, 30 maj 2020
Ce nihce ne zabije gole, ne more nihce zmagati.
Bojan Prašnikar
25. avgust 2009
 NATISNI
Liverpool posodil nadarjena Madžara
Anže Zajic (foto: Getty Images)

Mlada in obetavna madžarska napadalca Krisztian Nemeth in Andras Simon sta zacasno zapustila Liverpool. Prvi je bil posojen AEK-ju, drugi je okrepil vrste Cordobe.

Pravijo, da je pred njima lepa kariera, toda vsaj v novi sezoni svojega talenta zagotovo ne bosta dokazala v dresu angleškega velikana Liverpoola. Pri klubu s štadiona Anfield so se namrec odlocili, da bodo mlada madžarska nogometaša Krisztiana Nemetha in Andrasa Simona zacasno poslali nekam, kjer bosta lahko dobila vec priložnosti za dokazovanje. Napadalec Nemeth (20 let) bo tako v naslednjih mesecih nosil dres grškega prvoligaša AEK-ja iz Aten, prav tako ofenzivni nogometaš Simon (19 let) pa se je prikljucil španskemu drugoligašu Cordobi. Nemeth, ki je bil že v drugi polovici minule sezone posojen, in sicer tedaj Blackpoolu, se v Grcijo seli kot del prestopa branilca Sotirisa Kyrgiakosa k Liverpoolu, Simon je menda kar sam izrazil željo, da bi odšel nekam, kjer bi se lažje prebil v zacetno enajsterico. Dvojec se je Liverpoolu prikljucil leta 2007 iz madžarskega kluba MTK Hungaria, doslej pa za clansko ekipo rdecih na uradnih tekmah še nista igrala. Sta pa v mladinskem pogonu dejansko dokazala, da sta nadarjena in da bi lahko v prihodnje igrala vidnejšo vlogo v evropskem nogometu.


Krisztian Nemeth bo odslej igral v dresu AEK-ja.

 NATISNI    
Arsenal hoce Schwarzerja
Vieira ostaja pri Cityju
Odhaja tudi Belletti
Za Ballacka Arabci in... Mourinho!
Milner zopet izpustil trening
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Z legendarnim angleškim nogometašem Paulom Gascoigonom so povezane številne zanimive zgodbice, ena od teh pa sega tudi v leto 1988, ko je Gascoigne s...
Intervju: Bojan Prašnikar
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje