Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sobota, 30 maj 2020
Izgubili smo zaradi tega, ker nismo zmagali.
Ronaldo
2. februar 2009
 NATISNI
Basinas drugi Grk pri Portsmouthu
Anže Zajic (foto: Getty Images)

Po Theofanisu Gekasu je Portsmouth okrepil še drugi grški nogometaš. Iz AEK-ja se je za naslednjih 18 mesecev preselil izkušeni Angelos Basinas.

Angleški prvoligaš Portsmouth je tik pred koncem zimskega prestopnega roka svoje moštvo okrepil še z enim nogometašem iz Grcije. Potem ko je iz Bayerja prišel Theofanis Gekas, se je na Fratton Park preselil še Angelos Basinas, ki je doslej nosil dres AEK-ja iz Aten. Že 33-letni obrambni vezist je s Portsmouthom podpisal 18-mesecno pogodbo, tokrat pa se je v tujino podal še drugic v karieri. Med leti 2006 in 2008 je nastopal v Španiji, kjer je bil clan Mallorce, pred tem pa je branil še barve Panathinaikosa. Zanimivo je, da ga je k Portsmouthu v preteklosti želel pripeljati že nekdanji trener Harry Redknapp, njegovemu nasledniku Tony Adamsu pa je sedaj vendarle uspelo kupiti nogometaša, ki je za svojo državo doslej odigral že kar 97 tekem. V kratkem naj bi clan Portsmoutha postal tudi mladi Giovani Dos Santos, na katerega pri Tottenhamu menda ne racunajo vec, zato so tudi sprejeli ponudbo tekmeca z juga države.

Charisteas v Bayer
Klub je zamenjal tudi Basinasov rojak Angelos Charisteas, ki bo odslej igral za Bayer iz Leverkusna. Pri Farmacevtih bo zamenjal prav Gekasa, novinca pri Portsmouthu, na BayAreno pa se do konca sezone seli kot posojen s strani drugoligaša Nürnberga. Bayer ima hkrati možnost, da 28-letnika poleti dokoncno odkupi. Charisteas, eden od junakov Eura 2004 na Portugalskem, tako nadaljuje z rednim menjavanjem klubov, saj jih je od leta 2005 dalje zamenjal že kar pet. Njegov prvi klub v tujini je bil Werder iz Bremna, nato pa je igral še za Ajax in Feyenoord.

 NATISNI    
Arsenal hoce Schwarzerja
Vieira ostaja pri Cityju
Odhaja tudi Belletti
Za Ballacka Arabci in... Mourinho!
Milner zopet izpustil trening
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Klubi, ki so uspešni, imajo ponavadi vec navijacev, kot tisti, ki nizajo slabe rezultate. A tudi prvoligaši, ki redno osvajajo lovorike, imajo svoje ...
Ekskluzivno: Hugo Lloris
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje