Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje nedelja, 8 december 2019
Prosim, ne govorite, da sem aroganten. Toda sem evropski prvak in zato mislim, da sem nekaj posebnega.
Jose Mourinho
2. junij 2010
 NATISNI
Cannavaro šokiral in izbral Dubaj
Miran Zore (foto: Getty Images)
Ne Juventus, ne AC Milan in ne Napoli. Steber obrambe italijanske reprezentance Fabio Cannavaro je šokiral Italijo - kariero bo nadaljeval in tudi sklenil v Dubaju!

Fabio Cannavaro je tudi uradno sklenil svojo drugo epizodo pri torinskem Juventusu. 36-letni branilec, ki se je v Juventus vrnil pred zacetkom letošnje sezone, potem ko je tri leta igral za Real iz Madrida, namrec ni podaljšal pogodbe s Staro damo. Pricakovati je bilo, da se bo vrnil v Neapelj, svoje rodno mesto in svoj maticni klub Napoli, pri katerem je želel še nedolgo nazaj skleniti svojo kariero. Toda to se ne bo zgodilo. Ne zato, ker bi Cannavara preprical AC Milan, ki si je prizadeval okrepiti svojo že tako izkušeno obrambno vrsto, temvec zato, ker je Cannavaro izbral tretjo možnost. Eden najboljših branilcev zadnjega casa bo svojo kariero znova nadaljeval izven Italije, vendar tokrat ne bo ostal v Evropi, podal se bo na vzhod - v Dubaj. Najboljši nogometaš sveta leta 2006 in še vedno aktualni svetovni prvak, ki je v svoji karieri igral tudi za Inter in Parmo, bo po evropskem okusil še azijski oziroma bolje receno arabski nogomet. Nogometaša, ki je presegel neunicljivega Paola Maldinija in zbral najvec nastopov dresu italijanske reprezentance, je ocaral mondeni Dubaj. V hitro rastoci novodobni, za mnoge potencialni "prestolnici sveta", bo Cannavaro igral za Al Ahli, prvaka Združenih Arabskih Emiratov v lanski sezoni. Podpisal je dveletno pogodbo. "Oznanjamo, da smo podpisali dveletno pogodbo s kapetanom svetovnega prvaka Italije Fabiem Cannavarom," je za uradno spletno stran novega Cannavarovega kluba izjavil predsednik Abdullah Al Naboodah. Cannavaro, ki naj bi v Dubaju, v katerem je že pred casom menda našel tudi nekaj poslovnih priložnosti, na leto zaslužil okrogel milijon evrov, je nad sklenjenim poslom vzhicen: "Vesel sem, ker bom igral za Al-Ahli. Vedno sem se želel preseliti v Dubaj, ker mi je neverjetno všec. Izpolnile so se mi sanje."


Fabio Cannavaro je še pred casom govoril, da bo kariero sklenil pri "svojem" Napoliju, vendar je ocitno snedel svojo besedo.
 NATISNI    
Benitez predstavljen 15. junija
Sarma bo morda ostal
Balotelliju je Benitez všec
Lazio zavrnil ponudbo Reala
Tottenham se zanima za Iaquinto
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Dva prebrisana Moskovcana sta se leta 1959 spomnila zanimivega trika, kako iz domacinov manj obljudenih sovjetskih mest potegniti cim vec denarja. Se...
Ekskluzivno: Savo Miloševic
Nogomanija d.o.o. © 2019 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje