Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sobota, 4 julij 2020
V klubu so hoteli, da bi se podpisal na nekaj žog, ki bi jih potem razdelili med navijace. Vendar nisem želel, ker nocem, da me kdo v kaj sili. Nasploh so ti židi malo prizadeti od vsega hudega, kar se dogaja v njihovi deželi.
Sebastjan Cimerotic
31. maj 2010
 NATISNI
Uradno: Italijo bo vodil Prandelli
Miran Zore (foto: Getty Images)
Novica je zdaj tudi uradno potrjena. Aktualni svetovni prvaki bodo po letošnjem mundialu dobili novega selektorja, Marcela Lippija bo nasledil Cesare Prandelli.

Že nekaj casa ni bila skrivnost, da Italijanska nogometna zveza (FIGC) išce novega selektorja clanske reprezentance, ki je v tem trenutku še vedno aktualni svetovni prvak. Sedanji selektor Marcelo Lippi je namrec izrazil željo, da bi se po svetovnem prvenstvu upokojil. Njegovega naslednika so vodilni možje italijanske krovne nogometne organizacije iskali kar nekaj casa, na koncu pa sklenili, da bi bilo najbolje, ce bi zahtevno delo zaupali ambicioznemu, a hkrati dovolj izkušenemu strokovnjaku. Cesare Prandelli tem zahtevnim kriterijem nedvomno ustreza, zato mu pri Fiorentini, ki jo je uspešno vodil od leta 2005, kljub veljavni pogodbi niso povzrocali težav in ga prepustili reprezentanci. Pogajanja niso bila dolga, tako da so pri FIGC zdaj že izdali uradno izjavo, v kateri razkrivajo, da bo Cesare Prandelli, ki je podpisal štiriletno pogodbo, postal novi selektor Italije. "Cesare Prandelli bo po letošnjem svetovnem prvenstvu v Južni Afriki nasledil Marcela Lippija," so zapisali na uradni spletni strani zveze in dodali: "FIGC in Cesare Prandelli sta se dogovorila za štiriletno pogodbo. Podrobnosti dogovora bodo razkrite v prihodnjih dneh. Novi selektor bo uradno predstavljen po koncu svetovnega prvenstva."

Za Prandellija bo služba na klopi italijanske reprezentance najzahtevnejša v njegovi karieri in nasploh prva v reprezentancnih vodah. Prandelli je namrec doslej kot trener deloval pri Atalanti (tudi kot trener mladega moštva), Lecceju, Veroni, Venezii, Parmi, Romi in Fiorentini.
 NATISNI    
Benitez predstavljen 15. junija
Sarma bo morda ostal
Balotelliju je Benitez všec
Lazio zavrnil ponudbo Reala
Tottenham se zanima za Iaquinto
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Samuel Eto'o danes blesti v dresu španskega velikana Barcelone, toda njegova avantura se je na Iberskem polotoku zacela precej slabša. Ko je kot vseg...
Slovo Igorja Tudorja
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje