Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sobota, 30 maj 2020
Belgija igra umazan nogomet, Japonska pa v stilu karateja. Z njimi ne bomo imeli veliko dela.
Jegor Titov
7. julij 2009
 NATISNI
Milan kupil Americana
Klemen Kos (foto: Getty Images)

Italijanski Milan je odgovoril na apele navijacev, ki so od vodstva kluba zahtevali, naj pripelje nove okrepitve. Novi clan Milana je postal ameriški branilec Oguchi Onyewu.

Ameriški branilec Oguchi Onyewu preživlja najlepše trenutke v svoji nogometni karieri, a najverjetneje navijaci Milana teh obcutkov z njim ne delijo. Še v ponedeljek se je na treningu zbralo nekaj deset privržencev, ki so od kluba zahtevali prihod novih okrepitev in vodstvo kluba je na njihove apele res odgovorilo zelo hitro. Danes je namrec novi clan sedemkratnih evropskih prvakov postal ameriški branilec nigerijskih korenin Oguchi Onyewu, ki se na San Siro seli iz belgijskega Standarda. Nogometaš, ki je blestel na minulem pokalu konfederacij v Južnoafriški republiki, se v Italijo seli kot prost igralec. "AC Milan sporoca, da je sklenil pogodbo z Oguchijem Onyewujem iz Standarda. Ameriški reprezentant je podpisal pogodbo do 30. junija leta 2012," so na uradni spletni strani zapisali pri Milanu. 27-letni branilec pri Milanu ne bo zasedal mesta tujca, saj ima poleg ameriškega in nigerijskega tudi belgijski potni list. Onyewu je svojo kariero zacel v ZDA, že pri 20 letih pa ga je pot zanesla v Evropo, kjer je svojo prvo pogodbo podpisal z francoskim Metzom. Uveljavil se je šele v belgijski ligi, kjer je pri Standardu v petih letih odigral kar 179 prvenstvenih tekem in zabil 16 zadetkov. V majici ZDA je zbral 47 nastopov, svoj najvecji uspeh pa je dosegel pred nekaj tedni, ko je z ameriško izbrano vrsto zasedel drugo mesto na pokalu konfederacij.

 NATISNI    
Benitez predstavljen 15. junija
Sarma bo morda ostal
Balotelliju je Benitez všec
Lazio zavrnil ponudbo Reala
Tottenham se zanima za Iaquinto
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Zgodovina evropskih nogometnih prvenstev sega v leto 1960, ko je prvi turnir najboljših evropskih nogometnih reprezentanc organizirala Francija. O...

Intervju: Robert Prosinecki
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje