Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sobota, 30 maj 2020
Nikoli nisem rekel, da želim biti pokopan ob Titu, to se je nekdo duhovito spomnil. Zamisli si to, jaz in maršal Tito! Na žalost sem bil jaz na nasprotni strani in ni možnosti, da bi jaz to rekel. Ce slucajno bi, bi moja mama vstala iz groba in me udarila.
Miroslav Blaževic
15. julij 2008
 NATISNI
RONALDINHO V AC MILAN!
Damjan Tratnik (foto: Getty Images)

Po celodnevnem cakanju na razplet pogovorov med Barcelono in AC Milanom zdaj ni vec skrivnosti: Brazilec Ronaldinho je tudi uradno postal novi igralec italijanskega kluba.

Brazilski superzvezdnik Ronaldinho se bo na San Siru pridružil svojim rojakom Kakaju, Didi, Emersonu in Alexandreu Patu, potem ko sta Barcelona in AC Milan po vecurnih trdih pogajanjih le našla skupen jezik. Milan bo za nekdanjega najboljšega nogometaša sveta placal 21 milijonov evrov odškodnine, v primeru uvrstitve v Ligo prvakov pa po izteku letošnje sezone še štiri. "V sredo ga caka zdravniški pregled. Ce ne bo nobenih težav, bo postal nogometaš AC Milana," je takoj po sklenitvi posla z Barcelono z ogromnim nasmeškom na obrazu povedal podpredsednik AC Milana Adriano Galliani.


Na naslovnici svoje uradne spletne strani so dali pri AC Milanu jasno vedeti, kdo prihaja v njihove vrste.

Ronaldinho naj bi bil že v sredo uradno predstavljen kot novi igralec Milana, ko bo po opravljenem zdravniškem pregledu podpisal pogodbo do leta 2011. "Ronaldinho bo igral tam, kjer si je želel. Želel je postati clan Milana. Na mizi imaš lahko 40 ponudb, vendar to sploh ni pomembno. Pomembno je le to, kaj si želi igralec. Tako je bilo tudi v primeru Ronaldinha, saj se je on odpovedal številnim ugodnostim na racun tega, da je prestopil v Milan. Konkretno to pomeni, da se je Ronaldinho odpovedal 15 odstotkom provizije od vrednosti celotnega transferja in prav zaradi tega smo tudi uspeli skleniti posel. Vse tri strani so zadovoljne. Barcelona je zadovoljna s tem kar je iztržila, Ronaldinho zadovoljen odhaja v Milano, verjamem pa da imajo enake obcutke tudi pri Milanu," je povedal Txiki Begiristain. Ronaldo de Assís Moreira se od Barcelone poslavlja po petih letih, v katerih je s Katalonci osvojil vse, kar se je osvojiti dalo.

RONALDINHO: Koncno!

Španski prvak je bil dvakrat, slavil je tudi v Ligi prvakov, ko je Blaugrana pred dvema letoma v velikem finalu na kolena spravila Arsenal. V petih sezonah je za svoj (nekdanji) klub v vseh tekmovanjih odigral 204 tekme in zabil 92 golov. Bil je najboljši nogometaš na svetu (2004, 2005), bil je tudi deležen glasnih žvižgov s strani navijacev, ki so mu predvsem v minuli sezoni obrnili hrbet. Mnogi menijo, da neupraviceno, spet drugim je žal, ker Ronaldinho odhaja. "Po štirih zelo dobrih in eni slabi sezoni smo ga spodili stran. Lahko bi postal vecni simbol Barcelone, sedaj pa je naslednji, ki bo slavo ponesel v Italijo," so zapisali na enem od navijaških forumov.

PREBERITE SI TUDI:
Maldini je navdušen nad novim soigralcem
Zaslužil je tudi Gremio
Dovolili mu bodo v Peking
V Milano prinaša zanos
Galliani: Nic vec nakupov
Paloschi želi na posojo

Video: Ronaldinhov prihod v Milanello
Video: nepozabni Ronaldinhovi trenutki
V sliki in besedi: Ronaldinhova kariera 
Sodelujte v debati: Ronaldinho novi clan AC Milana

Ronaldinho bo Barcelono v spremstvu podpredsednika Milana Adriana Gallianija zapustil v sredo ob 11. uri, v svojem novem klubu pa naj bi bil medijem in navijacem uradno predstavljen ob 14.30. Brazilski superzvezdnik, ki je nedvomno postal prva zvezda letošnjega "mercata", je z Milanom podpisal triletno pogodbo, letno pa bo v svoj žep pospravil približno 6.5 milijona evrov. Tudi to kaže na to, da je bil Ronaldinho zares pripravljen storiti vse, da bi svojo kariero nadaljeval na San Siru. Pri Barceloni je imel namrec veljavno pogodbo do leta 2010 po kateri je letno zaslužil kar 12 milijonov evrov, angleški Manchester City pa mu je bil pripravljen ponuditi še šest milijonov evrov vec.


Ronaldinha je v Milanellu pricakalo vec kot 4.000 ljudi, ki niso mogli skriti navdušenja, ker bo Brazilec nosil dres AC Milana.


Posel je sklenjen - predsednik Barcelone Joan Laporta in podpredsednik AC Milana Adriano Galliani sta si takole segla v roke in sporocila prestop Ronaldinha na San Siro.


Ronaldinho je za Barcelono igral pet let in v tem casu osvojil dva naslova španskega prvaka ter tudi Ligo prvakov.

 NATISNI    
Benitez predstavljen 15. junija
Sarma bo morda ostal
Balotelliju je Benitez všec
Lazio zavrnil ponudbo Reala
Tottenham se zanima za Iaquinto
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Legendarni Alcídes Ghiggia
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje