Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sobota, 22 januar 2022
Hah, Angleži! Oni so zadnji na tem svetu, ki bi lahko govorili o kajenju. Saj se vsi tam zdravijo od alkohola, samo spomnijo naj se Mersona, Adamsa in ostalih. Tako ali tako pa verjemite, da kadi veliko vec nogometašev, kot si to lahko mislite, le ne upajo si tega priznati tako kot jaz.
Robert Prosinecki
31. maj 2010
 NATISNI
"Posebnež" v posebnem klubu
Uredništvo (foto: Real Madrid)

Real iz Madrida je javnosti predstavil svojo najnovejšo pridobitev - trenerja Joseja Mourinha. Portugalec je dejal, da je prišel v poseben klub, s katerim cilja na le eno - zmage.

Zgodilo se je. Jose Mourinho je od danes naprej tudi uradno novi trener Reala iz Madrida! Madridcani, ki so se v zadnjih letih bolj kot trenerjem posvecali nakupom zvezdnikov, so karizmaticnemu Portugalcu, ki se v Madrid seli kot aktualni prvak Evrope in Italije, v podpis ponudili štiriletno pogodbo. Mourinho se je najprej sestal s predsednikom Reala Florentinom Perezom, ki je, potem ko je v Real zvabil takšne ase kot so bili svoj cas Luis Figo, David Beckham, Ronaldo in Zinedine Zidane, danes pa Cristiano Ronaldo in Kaka, uspel na Santiago Bernabeu pripeljati najbolj zaželeno trenersko ime Evrope. Sledil je stisk roke z generalnim direktorjem madridskega giganta Jorgejem Valdanom in športnim direktorjem Miguelom Pardezo. Nato je podpisal – za štiri leta. "Pozdravljeni. Na zacetku se opravicujem zaradi slabega znanja jezika, malce mi je ušel iz glave, ker sem se ucil italijanšcine. No, preprican sem, da ga bom v mesecu dni ponovno obvladal," je na zacetku svoje predstavitve v Madridu dejal The Special One, ki ima z Realom en sam cilj – zmagovati: "Ne vem, ce sem bil rojen, da bi treniral Real, da pa sem bil rojen, da bi bil trener, sem popolnoma preprican. Všec so mi težki izzivi. Ta klub je nekaj posebnega. Ne biti igralec ali trener tega kluba, ampak zmagovati je lepo s tem klubom. V cast mi je, da sem prišel sem osvajat naslove."

Ni pristaš obrambnega nogometa
Za Mourinha je Real milanskemu Interju placal odškodnino, nekateri mediji porocajo o znesku 16 milijonov evrov, spet drugi o polovico manjšem znesku. In prav Interja se je Mourinho, ki naj bi pri Realu na leto zaslužil deset milijonov evrov, dotaknil tudi na svoji predstavitvi: "Zdaj, ko sem preživel Serie A, mislim, da sem boljši trener, vendar se še vedno ucim iz dneva v dan. Vsak trener je bogatejši, ce ima izkušnje iz vec držav. Caka me nov izziv, Interju pa želim, da najde trenerja, ki bo nadaljeval tam, kjer sem jaz koncal. Svoja moštva sem vodil v treh evropskih finalih, vse tri smo osvojili in ob tem zabili osem zadetkov. Zanimivo, kako nekateri govorijo, da sem pristaš obrambnega nogometa, kar pa pravzaprav ni res, vendar ko nekdo laž ponavlja in ponavlja, nenadoma postane resnica. Organizacija igre je nekaj povsem drugega, ce je trener dober, potem so dobri tudi njegovi branilci in napadalci." Mourinho se je dotaknil tudi teme, ki je v zadnjih dneh najbolj polnila špansko casopisje – okrepitve. Nekdanji trener Porta, Chelseaja in Interja je poudaril, da potrebuje le tri, morda štiri okrepitve: "Z bazo igralcev, ki jih imam na voljo, sem zadovoljen. Drasticnih sprememb ne potrebujemo, morda le tri, štiri okrepitve, ki so se sposobne hitro prilagoditi. Vedno sem v klubih, pri katerih sem delal, dal vse od sebe in to se ne bo spremenilo. Odslej sta Mourinho in Madrid ena in ista stvar. Kar se tice Barcelone, nimam nic proti njej. Sem trener Reala in bom igral proti njej, toda sovražil je ne bom, nanjo bom gledal tako kot na ostalo konkurenco."

Ronaldo je zmagovalec
Mourinha je sprejel tudi castni predsednik Reala Alfredo Di Stefano, s katerim je Portugalec navdušeno pokramljal. Mourinho je od Reala v dar prejel posebno nalivno pero, maketo kultnega stadiona Santiago Bernabeu, zlato uro in dres s svojim imenom ter številko ena. In seveda, Mourinho je, potem ko so nanj "planili" novinarji, na kratko spregovoril tudi o prvem zvezdniku Reala, rojaku Cristianu Ronaldu, ki naj bi bil osrednja figura novega, Mourinhovega Reala: "Cristiano je neverjetno pomemben nogometaš, ne samo za Real, temvec za nogomet na splošno. Cristiano je zmagovalec, rad zmaguje. Torej, ce rad zmaguje, potem ga ne bo težko prepricati, da pri Realu trener ni najbolj pomemben, niti igralci, temvec klub sam."

 NATISNI    
Pedro in Xavi podaljšala z Barco
Guardiola mora placati
Španija v odlicni formi
Higuain podaljšal z Realom
Afera s premijami tudi v Španiji
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Legendarna Zinedine Zidane in Roberto Carlos sta najlepša leta svojih karier preživela v dresu španskega velikana Reala iz Madrida, lahko pa bi bilo ...
Intervju: Robert Prosinecki
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje