Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sobota, 4 julij 2020
Ko smo prišli v pisarno, je Galliani zaprl vrata in dejal, da ce hocem zapustiti klub, bom moral skociti skozi okno.
Gennaro Gattuso
26. maj 2010
 NATISNI
Pellegrini odletel, prihaja Mourinho
Damjan Tratnik (foto: Getty Images)

Cilenec Manuel Pellegrini od danes ni vec trener madridskega Reala, ki bo svoj povratek na vrh Evrope nacrtoval s cislanim Portugalcem Josejem Mourinhom. Pogodba še ni podpisana.

Vodstvo Reala iz Madrida je ob 18.30 uri sklicalo težko pricakovano tiskovno konferenco, na kateri so španski mediji dobili potrditev svojih domnev. Cilenec Manuel Pellegrini je namrec od danes že nekdanji trener kraljevega kluba, ki bo v prihodnjih dneh podpisal pogodbo s Portugalcem Josejem Mourinhom. "Morda komu delam krivico, a priložnosti, da moštvo prevzame eden najboljših trenerjev na svetu, preprosto nismo smeli zapraviti. Real Madrid je klub, ki se vselej bori za odlicnost, zato menimo, da je Jose Mourinho za nas prava izbira," je povedal prvi mož madridskega velikana Florentino Perez.Galakticna  zasedba bo tako dobila še galakticnega trenerja. Takšnega kot je Jose Mourinho, Real Madrid doslej še ni imel. Nekdanji pomocnik Louisa Van Gaala pri Barceloni je sicer precej razdvojil navijace, ki po eni strani Portugalcu priznavajo takticno genialnost, a mu po drugi ocitajo, da njegov slog igre ni primeren za madridski klub. Uradni podpis pogodbe je zdaj le še formalnost, ki pa bo Madridcane zopet stala kar nekaj denarja. Mourinho namrec lahko zapusti Inter šele po placilu kar 16 milijonov evrov odškodnine. Svojeglavi in vselej neposredni Mourinho je dvome o njegovi vlogi pri Realu hitro razjasnil. "Trener je alfa in omega,  zato ne bom dovolil nikakršnega vmešavanja v moje delo in mojo izbiro igralcev," je v zadnjih dneh povedal Mourinho.

Manuel Pellegrini je na Santiago Bernabeu prispel kot španska razlicica Arsena Wengerja, a je bilo že ob zacetku njegovega mandata jasno, da škarje in platno v rokah drži Florentino Perez. Pellegrini, nekdanji trener Villarreala, je dobil moštvo prepolno dragih asov in jasen ultimat predsednika. Osvojiti bi moral vsaj špansko prvenstvo ali Ligo prvakov, kar mu ni uspelo. Kraljevi klub zapušca kot trener, ki je z Realom zbral najvecje število tock v državnem prvenstvu, a obenem tudi kot trener, ki ni uspel prekiniti Realovega uroka izpadanja v osmini finala Lige prvakov. Simpatije javnosti so sicer na njegovi strani, a senca v obliki stature Joseja Mourinha je za Pellegrinija prevelika.

 NATISNI    
Pedro in Xavi podaljšala z Barco
Guardiola mora placati
Španija v odlicni formi
Higuain podaljšal z Realom
Afera s premijami tudi v Španiji
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Katie Taylor je že res dekle, toda verjemite, da z njo na nogometnem igrišcu ne bi želeli zobati cešenj. Sicer ne preigrava kot Ronaldinho in tudi ni...
Presegel je meje fizike
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje