Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sreda, 21 avgust 2019
Noro veliko poškodb sem si nabral. Od zlomov, lomljenja medenicne kosti, natrganih vezi, veckrat razbite glave, arkad, pretresov do zlomljenega mezinca na nogi ... To je bila najtežja poškodba, in sicer zato, ker nisem mogel obuti cevlja. Groza. Odrezal sem vrh kopacke, da je prst gledal ven, potem pa s flomastrom pobarval prst, da nasprotni igralec ni zanalašc stopil nanj.
Branko Oblak
2. september 2008
 NATISNI
ROBINHO V CITY!
Damjan Tratnik (foto: Getty Images)

Brazilski superzvezdnik Robinho ni vec clan madridskega Reala. Slabo uro pred iztekom prestopnega roka ga je namrec v svoje vrste zvabil Manchester City za rekordnih 42 milijonov evrov.

Zadnji dan prestopnega roka je vendarle poskrbel za pravo bombo. Vsi so z nestrpnostjo cakali na novice iz Madrida in pricakovali dolgo napovedani prestop Robinha iz Reala k Chelseaju, na koncu pa je sledil popoln preobrat in Brazilec je koncal pri – Manchester Cityju! Klub, ki je prav vceraj zamenjal lastnika – Tajec Thaksin Shinawatra je svoj delež prodal arabski investicijski skupini Abu Dhabi Group za 150 milijonov funtov – je v zadnjih izdihljajih poletne tržnice nenadoma zavzel vlogo prvega igralca na trgu. Trener Cityja Mark Hughes je tako že sredi dneva priznal, da je njegov klub poslal kar 30 milijonov evrov težko ponudbo na naslov Tottenhama za Bolgara Dimitarja Berbatova, angleški SkySports pa je le nekaj ur kasneje porocal, da so novi arabski lastniki navezali tudi stik z upravo Valencie glede Davida Ville, a Španci svojega prvega zvezdnika niso želeli prodati. Tretja in vsaj na papirju najmanj verjetna tarca je tako postal Brazilec Robinho in Cityju je slabo uro pred iztekom prestopnega roka uspel najvecji prestop v zgodovini kluba in obenem tudi najvecji prestop letošnjega poletja.

Najdražji v zgodovini angleškega nogometa
Po porocanju Marce je Real Madrid s prodajo nezadovoljnega Brazilca zaslužil kar 42 milijonov evrov, s cimer je Robinho postal najdražji nogometaš v zgodovini angleškega nogometa. Marca je prestop potrdila že nekaj minut pred polnocjo, slabo uro kasneje pa so malodane senzacionalno vest potrdili tudi na spletni strani angleškega kluba. "Prestop Robinha je bil sklenjen le nekaj minut pred polnocjo, z nami pa je podpisal štiriletno pogodbo," so zapisali pri Cityju, sijal pa je tudi trener Mark Hughes, ki si ob prihodu v Manchester zagotovo ni mislil, da bo treniral igralca takšnega kalibra kot je Robinho. "Izredno sem navdušen, da sem dobil priložnost sodelovati s tako neverjetnim igralcem kot je Robinho. Že prej sem veckrat dejal, da bomo v bitki za vrh potrebovali igralce takšnega kalibra in Robinho je nedvomno eden najboljših igralcev na svetu. Komaj cakam, da ga predstavim preostanku ekipe, še bolj pa se veselim njegovega prvega snidenja z navijaci. S to potezo je Manchester City svoje ambicije nakazal bolj jasno kot kdajkoli poprej," je povedal Hughes. Marca poroca, da bo Robson da Souza oziroma Robinho v Angliji zaslužil šest milijonov evrov na sezono, kar je skoraj trikrat vec kolikor je zaslužil v Madridu.


Robinho je pred dnevi sam sklical novinarsko konferenco, na kateri je povedal, da želi oditi v Chelsea.

Jokal, ko je bilo govora o Madridu
Prvi je prestop potrdil kar predsednik madridskega Reala Ramon Calderon, ki je pogovoru za špansko televizijo Veo TV razkril, da je bilo Robinha preprosto nemogoce in nesmiselno zadrževati. "Ta prestop je dober tako za klub kot tudi za igralca. Robinha smo prodali zaradi izrazito cloveških razlogov. K Manchester Cityju ni odšel iz športnih razlogov in vsi vemo, da je bila to najboljša rešitev za vse vpletene strani. To smo preprosto morali storiti. Real Madridu ni potrebno prodajati igralcev, ne potrebujemo denarja, vendar pa smo ocenili, da je bila to najboljša poteza," je povedal Calderon, ki je skušal odhod Robinha "kompenzirati" z nakupom Davida Ville, a tudi popravljena, 60 milijonov evrov težka ponudba Valencie ni prepricala.

Calderon: Robinho ima slabe svetovalce
Calderon trdi, da je bil Robinho za prestop pripravljen storiti vse. "Robinho je v redu fant, vendar pa ima ob sebi zelo slabe svetovalce. Trener Schuster je še vceraj verjel, da ga lahko spravi k sebi, a vedno ko je pogovor zaneslo v to smer, je Robinho zajokal in prosil, da lahko zapusti Španijo," je povedal Calderon, in namignil na to, da bo Real v zimskem prestopnem roku ponovno na tržnico vstopil skozi velika vrata. "V zadnjih letih smo naredili ogromno dela s transferji, toda zdaj se je sprostilo eno mesto in le-tega bomo skušali cim prej zapolniti. Trenutno žal prihod igralcev, ki so za nas zanimivi, ni mogoc, pozimi pa se bomo potrudili v klub pripeljati igralca najvišjega svetovnega razreda," je televizijski pogovor sklenil Calderon.

 NATISNI    
Pedro in Xavi podaljšala z Barco
Guardiola mora placati
Španija v odlicni formi
Higuain podaljšal z Realom
Afera s premijami tudi v Španiji
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Dandanes se zdi žreb skupin v Ligi prvakov in velikih mednarodnih turnirjih kot dobro utecena rutina, vendar pa leta 1982 temu še zdalec ni bilo tako...
Intervju: Bojan Prašnikar
Nogomanija d.o.o. © 2019 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje