Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sreda, 3 junij 2020
Moja žena navija za Boco Juniors. To je njena edina napaka.
Juan Vasle
16. julij 2008
 NATISNI
Hleb: štiri leta pri Barceloni
Jure Bohoric (foto: Getty Images)

Beloruski reprezentant Aleksander Hleb je po uspešno opravljenem zdravniškem pregledu postal novi clan Barcelone, s katero je podpisal štiriletno pogodbo. Arsenalu 15 milijonov evrov.

Vodstvo Barcelone je hitro zapravilo del denarja, ki ga bo prejelo od prestopa Ronaldinha k AC Milanu. Le dan zatem, ko je tudi uradno postalo jasno, da se Brazilec seli v Italijo, je nastalo vrzel v vezni liniji katalonskega giganta zapolnil Aleksander Hleb, reprezentant Belorusije, ki je z Barcelono podpisal štiriletno pogodbo. 27-letnik je v Katalonijo pripotoval v sredo zjutraj, uspešno opravil zdravniški pregled in tudi uradno postal novi clan španskega prvoligaša, ki v zadnjih dveh sezonah ni osvojil prav nobene lovorike. Hleb je bil doslej clan angleškega velikana Arsenala, slednjega pa je zapustil za 15 milijonov evrov. Topnicarji bodo lahko zaslužili še dodatna 2 milijona evrov, kar pa je odvisno predvsem od rezultatov Barcelone in iger Hleba. "Belorus je bil naša glavna tarca. Je izredno vsestranski nogometaš z izrednim tehnicnim znanjem," je svojega novega varovanca na štadionu Nou Camp pozdravil trener Barcelone Josep Guardiola, navdušenja pa ni mogel skriti niti Hleb, ki je peta okrepitev Barcelone v poletnem prestopnem roku - v klub so prišli tudi Martin Caceres, Gerard Pique, Daniel Alves in Seydou Keita. "Obožujem ta klub!" so bile prve besede nekdanjega nogometaša Stuttgarta, ki je zatem z velikim zanosom dodal: "K mojemu prestopu je izredno pripomogel pogovor s trenerjem Guardiolo, ki mi je zaupal, kako zelo me želi v svoje moštvu. Lepo je vedeti, da te nekdo tako zelo ceni. Za ta klub bom dal vse od sebe, z Barcelono pa želim osvojiti vse, kar je možno." Hleb je bil clan Arsenala od leta 2005 dalje, v tem casu pa je zanj v ligi Premiership odigral 130 tekem in zabil 10 golov. Sedaj je postal že drugi nogometaš Arsenala zapored, ki je v poletnem prestopnem roku odšel v Barcelono. Lani se je za takšno potezo odlocil tudi francoski zvezdnik Thierry Henry.

 NATISNI    
Pedro in Xavi podaljšala z Barco
Guardiola mora placati
Španija v odlicni formi
Higuain podaljšal z Realom
Afera s premijami tudi v Španiji
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Atletico iz Madrida velja za enega najboljših španskih klubov vseh casov, ki pa že vrsto let ceplja za najboljšimi in se nikakor ne more prebiti na n...
Gretna - prehitro koncane sanje
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje