Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
Ne bom ostal devicnik do poroke. Nisem Kaka.
Alexandre Pato
5. junij 2010
 NATISNI
Kiviji se s porazom ne obremenjujejo
Uredništvo (foto: Getty Images)

Novozelandski selektor Ricki Herbert je bil po tekmi proti Sloveniji zadovoljen predvsem zaradi dejstva, da se nihce od njegovih igralcev ni poškodoval.

Ceprav je njegova reprezentanca pokazala vse prej kot navdušujoco igro, novozelandski selektor Ricki Herbert po tekmi s Slovenijo ni bil kdo ve kako razocaran. Tudi tamkajšnji mediji porazu v Mariboru z 1:3 ne posvecajo pretirane pozornosti oziroma ne dvigujejo po nepotrebnem prahu. Tako novinarji kot tudi selektor so izrazili predvsem zadovoljstvo, ker se v Ljudskem vrtu nihce ni poškodoval in bo lahko Nova Zelandija na svetovnem prvenstvu zaigrala v najmocnejši postavi. "Za nami je turneja po Avstraliji in Evropi, na kateri smo dobili, kar smo iskali in želeli. Za nami so tri zahtevne tekme proti trem najmocnejšim reprezentancam na svetu, s katerimi smo se vec kot zgolj kosali. Evropo zapušcamo zadovoljni, saj smo naredili pomemben korak naprej," je po neuspehu na Štajerskem misli strnil Herbert in nadaljeval: "Zdaj, ko se odpravljamo v Južno Afriko, je v interesu vseh, da bodo na prvenstvu na voljo vsi naši najboljši nogometaši. Šli smo skozi Avstralijo in Evropo, a nihce se ni dodatno poškodoval. Chris Killen se bo kmalu vrnil in bo nared. Po treh mocnih tekmah lahko recem, da smo zdaj pripravljeni na zacetek SP." Kljub temu pa so bili nekateri novinarji - ceprav so bili v manjšini - v svojih zapisih tudi nekoliko kriticni. To velja predvsem za tam priznanega nekdanjega reprezentanta Harryja Ngato, ki je za NZ Herald napisal tudi to, da je "Slovenija spravila Novo Zelandijo nazaj na realna tla". Nekdanji nogometaš Hull Cityja je pohvalil predvsem kratke in hitre podaje Slovencev, ki je bila v tem elementu precej boljša kot prejšnji teden "staticna" Srbija, kot edino kritiko na racun cete Matjaža Keka pa je našel v drugem zadetku Milivoja Novakovica: "Ceprav je s svojima prostima streloma poskrbel za razliko na igrišcu, pa bi bilo bolje, ce bi si kruh služil v Hollywoodu, saj je zaigral prekršek Winstona Reida, ki ga, kar je potrdil tudi pocasni posnetek, seveda sploh ni bilo."

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Pred casom smo na Nogomanii porocali o neverjetnem dosežku ciprskega napadalca Panagiotisa Pontikosa, ki je na tekmi tretje ciprske lige med Olymp...

Rdeci vrag že 20 let
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje