Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
Tudi ce me Marcello Lippi pošlje domov bi se priklenil na avtobus z verigo. Morali bo poklicati policijo, da me odvlece stran.
Gennaro Gattuso
3. junij 2010
 NATISNI
Švedske se je zasitil
Miran Zore (foto: AIK)
Kar štiri leta je Miran Burgic preživel na Švedskem. Zdaj se seli v Avstrijo, kjer bo igral za Wacker Innsbruck. "Veselim se že novega izziva, Švedske sem se navelical," pravi Burgic.

Miran Burgic je kar malce presenetil s svojo izbiro novega kluba. Zasavcan, ki je zadnja štiri leta preživel na Švedskem, pred tem pa igral za HiT Gorico, bo odslej namrec igral za novopecenega avstrijskega prvoligaša Wacker Innsbruck, ki je v minuli sezoni slavil v drugi avstrijski ligi. Pravzaprav gre za klub, za katerega je pred leti igral tudi malce pozabljeni Sandi Knavs, in ki je svojo zgodbo na novo zacel pisati leta 2002. "Opazovali so me že dalj casa in kazali zanimanje. Takoj so me pritegnili, tako da niti nisem prevec razmišljal," je za Nogomanio dejal Burgic, ki v Innsbrucku doslej še ni bil, je pa preprican, da se bo pri naših severnih sosedih dobro znašel: "Na meni je, da se dokažem. Upam in verjamem, da bom dobil vec priložnosti kot na Švedskem, kjer se igra bolj zaprt nogomet in kjer je v bistvu najbolj pomembno, da ne prejmeš zadetka. Kot napadalec si seveda želim igrati napadalno igro, v ligi, ki takšno igro favorizira. Na Švedskem to ni praksa. Izziv v Innsbrucku mi je všec in komaj cakam, da se lotim dela."Švedska liga prevec defenzivna
Kot že receno, je Burgic na Švedskem preživel štiri leta. Dovolj. "Drži, kar se govori o Švedski. To je urejena država, vse je v najlepšem redu. Glede nogometa pa me vseeno moti to, da ni izrazito mocnih klubov, ki bi igrali vidnejšo vlogo v Evropi. V zadnjih štirih letih so naslov prvaka osvojili štirje razlicni klubi. To je recimo razlika glede na Avstrijo, kjer sta dominantna Salzburg in Rapid. Tudi vec gledalcev je na tekmah avstrijske lige. Pa še nekaj: na Švedskem se na sezono pripravljaš pet mesecev in vec, zime tam so ubijalske in mucne. Preprican sem, da odhajam na boljše," verjame Burgic, ki s financnega vidika s prestopom v Avstrijo ne bo bistveno pridobil: "Pogoji so podobni. Toda to ni bistveno. Bistveno je to, da sem star 25 let in pocasi prihajam v najboljša nogometna leta. Želim se dokazati, zabijati gole in zmagovati."

Morda mu bo igranje bliže Sloveniji prineslo tudi vec naklonjenosti selektorja Matajaža Keka, ki je nekdanjega napadalca HiT Gorice povabil na priprave za svetovno prvenstvo, na katerega pa Burgic ne bo odpotoval. "Vesel sem, da sem bil povabljen na priprave. Fantom želim na svetovnem prvenstvo obilo uspeha, težko bo, vendar sem optimist. Paziti se moramo predvsem Americanov. Kar se tice moje reprezentancne kariere, sem preprican, da se šele dobro zacenja. Naslednji kvalifikacijski cikel je prakticno pred vrati in racunam, da bom, ce bom za klub dobro igral, znova poleg. Verjamem, da lahko reprezentanci še veliko dam," je za konec še dejal Burgic.

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Kljub napredku v zadnjih letih ženski nogomet med pravimi ljubitelji te moštvene igre z žogo ne velja za kdo ve kako priljubljenega. Z nogometom mošk...
Pozabljeni matador
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje