Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
V Angliji niso znali izgovoriti mojega priimka, zato sem moral ob svojih zadekih venomer poslušati, kako se derejo "Kurcic, Kurcic"...
Saša Curcic
1. junij 2010
 NATISNI
Šišic: Seveda sem razocaran
Miran Zore (foto: Danijel Matijaško)
Mirnes Šišic je odlocitev selektorja Matjaža Keka sprejel z dvignjeno glavo, preprican je namrec, da je svoje delo v zadnjem mesecu dni dobro opravil.

Matjaž Kek se je odlocil. S svojega seznama je moral precrtati tri nogometaše in to je danes tudi storil. Med tremi nogometaši, ki so oddelali priprave, a ne bodo odpotovali v Južno Afriko, je tudi krilni nogometaš Mirnes Šišic, ki je nekakšna alternativa za v prvi enajsterici zacementirana Andraža Kirma in Valterja Birso. Šišic se je pred meseci, ko je Slovenija igrala prijateljsko tekmo s Katarjem, znova vrnil v reprezentanco, iz katere je izpadel, potem ko vec mesecev najprej ni igral pri Crveni zvezdi, nato pa je bil še brez kluba. Ko se je ustalil pri grškem prvoligašu PAS Giannini, ga je selektor znova vpoklical v reprezentanco in ga povabil tudi na priprave za svetovno prvenstvo. Najprej je nekdanji nogometaš Olympiakosa delal individualno (po navodilih selektorja), kajti sezona se v Grciji konca že v aprilu, nato se je pridružil vadbi pod vodstvom reprezentancnega strokovnega štaba. Šišic je preprican, da je dobro delal, zato ga je novica potrla. "Normalno, da sem razocaran. Ce ne bi bil, bi bilo nekaj narobe. Preprican sem, da sem vse skupaj oddelal tako kot je treba, tudi za svoj klub sem igral, tako da ne vem tocno, zakaj takšna odlocitev. Tudi na sobotni tekmi se mi zdi, da nisem igral slabo," je za Nogomanio kmalu po selektorjevi odlocitvi povedal Šišic, ki odlocitev Matjaža Keka spoštuje: "Selektor se je tako dolocil in njegovo odlocitev spoštujem. Sprijazniti se bom moral, da ne grem na svetovno prvenstvo. Tudi to je nogomet."

Slovenija se bo prebila iz skupine
Šišic se bo tako že danes vrnil v Slovenijo in se posvetil predvsem iskanju novega kluba. Že zdaj je imel kar nekaj ponudb, vendar se jim ni posvecal, ker je racunal, da bo to storil po svetovnem prvenstvu. "Imel sem ponudbe, vendar sem želel o tem razmišljati po svetovnem prvenstvu oziroma vsaj po petkovi prijateljski tekmi z Novo Zelandijo. Zdaj mi ne preostane drugega, kot da pohitim in si cimprej najdem ustrezen klub. Konkretnega ne vem še nic, zanimanje obstaja, iz vecih držav, nekateri klubi me spremljajo že od prej. Bomo videli," je dodal Šišic in za konec svojim reprezentancnim soigralcem, katerim se želi kmalu znova pridružiti, zaželel veliko uspeha na svetovnem prvenstvu: "Vsekakor sem selektorju na voljo za prihodnji kvalifikacijski ciklus. Fantom pa želim vse najboljše na svetovnem prvenstvu. Preprican sem, da bodo prišli dalec, iz skupine se bodo zagotovo prebili. Res so prava klapa in privošcim jim uspeh. Navijaci racunajo nanje."

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Karl Power je v Veliki Britaniji poznan kot veliki šaljivec, ki so mu v njegovi "karieri" uspele že številne potegavšcine. Vecina je povezanih s špor...
Ekskluzivno: Igor Budan
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje