Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sobota, 22 januar 2022
J...m vam mater vsem skupaj, ubil bi se, ce bi pisal za takšen casopis! Tudi, ce bi stradal, ne bi delal za vas!
Zdravko Mamic
12. maj 2010
 NATISNI
Žlogar prestopil v Alki
Miran Zore (foto: SPS/Omonia)

Antona Žlogarja ni med izbranci selektorja Matjaža Keka za SP. "Tako pac je, cas je za mlajše," pravi veteran z Obale, ki bo v prihodnji sezoni igral za Alki iz Larnake.

Vceraj se je Anton Žlogar vrnil domov. Sezone na Cipru je konec, dolgoletni reprezentant Slovenije pa jo je sklenil na najlepši možen nacin – z Omonio, najvecjim ciprskim klubom, je postal ciprski prvak. In to že v drugi sezoni pri Omonii! "S tega vidika sem zelo zadovoljen. Zato sem bil pripeljan in zato sem tudi prišel – da osvojimo naslov. Svoj cilj in cilj kluba sem izpolnil," je za Nogomanio uvodoma dejal eden redkih diplomiranih pravnikov med profesionalnimi nogometaši. Žlogar v letošnji sezoni ni igral toliko kot v pretekli, trener Takis Lemonis ga je v igro vecinoma pošiljal s klopi: "S stališca kluba je bila letošnja sezona izjemno uspešna, z mojega osebnega vidika pa ne ravno. Pricakoval sem, da bom igral vec, vendar me je trener postavil v drugi plan. Imel sem manjšo minutažo, s cimer seveda nisem zadovoljen."

Dveletna pogodba med Žlogarjem in Omonio se je iztekla. S tem pa tudi sodelovanje, kajti Žlogar je že našel nov klub. Še preden je sedel na letalo in se vrnil v Slovenijo, je podpisal pogodbo z novopecenim ciprskim prvoligašem Alkijem iz Larnake, ki se v prvo ligo seli kot prvak druge lige. "Pogodba mi je potekla, zato sem iskal druge rešitve. Ostajam na Cipru, podpisal sem za novega prvoligaša Alki, ki ima cilj obstati v prvi ligi, zato se tudi krepi z izkušenimi igralci. Vztrajal sem na enoletni pogodbi, ker ne vem, kako bo cez eno leto. Za zdaj ostajam na Cipru, ne vem pa še, kako dolgo. V tem trenutku je pomembno le, da sem našel nov klub, kjer bom redno igral. Sedenje na klopi namrec ni zame," je razkril Žlogar, ki se bo iz prestolnice Nikozije zdaj preselil na jug – v obalno mesto Larnaka. Svoj "postanek" na Cipru, ki traja že šest let, pa bo tako podaljšal za še eno leto. 

Cas je za mlade
Anton Žlogar kot že receno ne bo nastopil na bližajocem se svetovnem prvenstvu. Cetudi je bil del reprezentance v zadnjih kvalifikacijah, selektor Matjaž Kek zanj prostora med trideseterico izbrancev, ki jo je javnosti predstavil v torek, ni našel. Žlogar, ki je bil clan tiste generacije slovenske reprezentance, ki je igrala na evropskem, pozneje pa še na svetovnem prvenstvu, nad odlocitvijo selektorja ni bil presenecen. Sprejel jo je mirno in z razumevanjem. "To sem pricakoval, tako da nisem bil presenecen. Manjkal sem že proti Katarju. Zavedam se, da ne morem biti poleg, ker v letošnji sezoni nisem dovolj igral. Selektor me je vceraj poklical in mi pojasnil svojo odlocitev," je dejal Žlogar, ki se pri dvaintridesetih tako poslavlja od izbrane vrste: "Mislim, da sem z reprezentanco opravil. Zakljucuje se neko obdobje, kar je nekaj povsem obicajnega. Doživel sem veliko in mislim, da je dovolj. Seveda bi bilo lepo, ce bi se od reprezentance poslovil s svetovnim prvenstvom, vendar vem, da v tem trenutku ne zadostujem visokim kriterijem selektorja. Napocil je cas, da svoje mesto prepustim mlajšim. Reprezentanci želim na svetovnem prvenstvu cim vec uspeha. Fantje so sijajni, še vedno smo v stikih, res si zaslužijo uspeh."

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Hrvaški nogometaš Robert Prosinecki velja za enega najbolj nadarjenih nogometašev na podrocju nekdanje Jugoslavije vseh casov. "Veliki žuti" je v ...

Ekskluzivno: Stevan Jovetic
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje