Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje cetrtek, 27 januar 2022
Pri Olimpiji mi ni bilo prevec všec. To je bil bolj policijski klub, režimski klub. Nacin dela je bil politicen, vedno so bili neki zagovori, zaslišanja. To mi ni najbolj všec. Že takrat sem bil bolj "flot", že takrat sem si vse upal, vse dovolil. Tako kot danes, brez zaprek. Nic nisem po ovinkih govoril.
Branko Oblak
29. april 2010
 NATISNI
Ponuja se tudi Aris
Miran Zore (foto: Danijel Matijaško)

Mirnes Šišic je zakljucil polletno potepanje po Grciji. Njegova PAS Giannina je izpadla v drugo grško ligo, zato Šišic išce nov klub. Ponujata se mu Panionios in Aris.

Mirnes Šišic je kot prvi med reprezentanti pricel s pripravami na svetovno prvenstvo. Selektor Matjaž Kek sicer še ni oblikoval koncnega spiska potnikov v Južno Afriko, toda glede na to, da je Šišic zadnjih nekaj mesecev redno igral za zdaj že svoj nekdanji klub PAS Giannino v prvi grški ligi in dobil priložnost na zadnji prijateljski tekmi s Katarjem, bo Kek Velenjcana, ki lahko igra tako na levem kot tudi desnem krilu, skorajda zagotovo vzel s seboj v Afriko. Šišic bo vadil pri Rudarju, ki ga bo do konca sezone vodil Bojan Prašnikar, ki slovi kot "trd" trener. "Veselim se že. Pripravljen sem trdo delati, ker vem, da je svetovno prvenstvo najmocnejše nogometno tekmovanje na svetu. Dobil sem že program dela, ki se ga nameravam držati," pravi Šišic, ki je kot že receno sklenil svojo polletno epizodo pri PAS Giannini, ki bo v prihodnji sezoni igrala v drugi grški ligi (sezono je koncala na petnajstem, predzadnjem mestu).

Zdaj je pripravljen
Namen je bil dosežen, Šišic se je po vec mesecev trajajocem boju s Crveno zvezdo, ki mu ni izplacevala plac, placevala mu ni niti stanovanja oziroma mu v uporabo predala avtomobila, vrnil med aktivne nogometaše. "Zadnje leto je bilo zame izjemno naporno. Pri Crveni zvezdi nisem igral, nato so se nakopicile še druge težave. Na žalost nam z Giannino ni uspelo ostati v prvi ligi, vendar sem s svojim napredkom vseeno zadovoljen. Igral sem, dosegel tudi nekaj zadetkov, predvsem pa sem vesel povratka v reprezentanco. To mi je v najvecje zadovoljstvo," je dejal Šišic, ki že sanja o svetovnem prvenstvu: "Upam, da me bo selektor vpoklical. O svetovnem prvenstvu sanja prav vsak nogometaš. Mi smo dobili priložnost, zato jo moramo maksimalno izkoristiti. Zase vem, da ce bom odpotoval v Afriko, jo zagotovo bom."

Poizkusil bi kaj novega
Nogometna zgodba Mirnesa Šišica se je resda zacela v Sloveniji, vendar je v domovini Šišic spisal le njen uvod. Za nadaljnja poglavja pa je navdih našel v svoji drugi domovini – Grciji. Težka pot dokazovanja ga je vodila od nižjeligašev pa vse do velikega Olympiakosa! Trenutno je brez kluba, kajti pogodba s PAS Giannino mu je potekla. Ponudb nekaj že ima, prihajajo pa z vseh koncev Evrope. "Prevladujejo klubi iz Grcije, kar je razumljivo, saj me tu najbolje poznajo. Ne vem, kako in kdaj se bom odlocil. Morda bom pocakal do svetovnega prvenstva," je o potencialnem novem klubu dejal Šišic, za katerega se že dalj casa zanima Panionios, precej aktualen pa je tudi Aris iz Soluna, mesta, v katerem je Šišic pred leti že igral, in sicer je nekaj casa igral na posoji pri Iraklisu. "Ni nujno, da bom znova poizkusil v Grciji. Panionios mi je sicer ponudil dobro pogodbo, vendar bom pocakal. V Grciji sem že dolgo, morda bo zdaj prišel cas za kaj novega. Obstajajo doloceni kontakti s klubi iz Nemcije in Španije."

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Velike sanje malega kluba
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje