Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sobota, 22 januar 2022
Ce hoceš biti zgolj najboljši nogometaš v stolpnici, imaš približno tako hudo konkurenco, kot ce se boriš za naslov svetovnega prvaka v marsikaterem drugem športu.
Goran Obrez
15. april 2010
 NATISNI
Cesar: V drugi ligi ne bom igral
Klemen Kos (foto: SPS)

Steber obrambe Slovenije Boštjan Cesar bo po izteku letošnje sezone skoraj zanesljivo zapustil vrste Grenobla, ki je že minuli konec tedna izpadel v drugo ligo.

Boštjan Cesar je eden od clanov slovenske izbrane vrste, ki bodo pred pricetkom nove sezone skoraj zanesljivo zamenjali delodajalca. Za njim je dokaj klavrna klubska sezona, saj je Grenoble po obupnem zacetku (11 zaporednih porazov) osem krogov pred iztekom francoskega prvenstva že izpadel v drugo ligo. Ekipa, katero je letos vodil nekdanji jugoslovanski reprezentant Mehmed Baždarevic, zacetnega kolapsa ni uspela prebroditi. "Že dolgo casa smo vedeli, da rešitve ni. Tako je bilo zadnje tri mesece, zdaj pa smo se dokoncno soocili z realnostjo. Obcutek seveda ni lep, a s tem se kot profesionalec moraš sprijazniti. V tej sezoni so vse misli usmerjene k svetovnem prvenstvu, pri Grenoblu pa mi ne preostane drugega kot da profesionalno odigram vse preostale tekme," je za Nogomanio povedal 28-letni Ljubljancan. Klub iz mondenega mesta sredi francoskih Alp je v zadnjem casu pestila tudi huda financna kriza, a igralci le-te niso obcutili. "O financnih težavah je govora šele v zadnjih mesecih, a to zagotovo ni vplivalo na izpad. V Franciji je sindikat zelo mocan, zato smo doslej še vsi dobili vse, kar nam pripada. Odlocil je zagotovo niz iz zacetka sezone, ko se je vse zarotilo proti nam. Izgubljali smo z minimalno razliko, imeli pa smo tudi ogromno težav s poškodbami, saj je bilo vcasih na treningih prisotno le 12 ali 13 igralcev," dodaja Cesar.Cesar je bil v zadnjih štirih letih razpet med Anglijo in Francijo. V Angliji je leto dni skupaj z Robertom Korenom branil barve West Bromwicha, pred odhodom v Grenoble pa je bil clan velikana iz Marseilla. V letošnji sezoni si je zagotovil mesto v zacetni enajsterici ter v prvenstvu odigral 20 tekem, a navkljub zasidranemu mestu v zacetni enajsterici Cesar v drugi francoski ligi ne želi igrati. "Dejstvo je, da pri teh letih ne bom igral v drugi francoski ligi. Kariero želim nadaljevati v enem od petih najmocnejših prvenstev, pripravljen pa sem tudi zamenjati državo. Vsekakor me zanima tudi igranje v nemškem oziroma italijanskem prvenstvu," je povedal Cesar. Nekdanji otrok Olimpije in dolgoletni clan zagrebškega Dinama bo moral o klubskem statusu razmišljati torej prav v casu njegovega najvecjega izziva v karieri. Možnosti sta dve: klub izbrati že pred pricetkom mundiala in tako odmisliti skrbi povezane s klubsko kariero, ali pa pocakati na konec svetovnega prvenstva, na katerem bo Cesar tako kot številni slovenski nogometaši na oceh oglednikov iz vsega sveta. "Trenutno moram stati na realnih tleh in pocakati, kaj se bo zgodilo. Ne smemo pozabiti, da ima pomembno besedo tudi Grenoble. Ce bi se zame zanimanje pojavilo že pred pricetkom svetovnega prvenstva, bi z veseljem klubski status uredil že prej," je pogovor sklenil Cesar.

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Ce Laureano Bisan-Etame Mayer ne bi postal nogometaš in si pod vzdevkom Lauren z brcanjem žoge prislužil milijone, bi verjetno danes v enem od špa...

Pozabljeni matador
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje