Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje cetrtek, 27 januar 2022
Hah, Angleži! Oni so zadnji na tem svetu, ki bi lahko govorili o kajenju. Saj se vsi tam zdravijo od alkohola, samo spomnijo naj se Mersona, Adamsa in ostalih. Tako ali tako pa verjemite, da kadi veliko vec nogometašev, kot si to lahko mislite, le ne upajo si tega priznati tako kot jaz.
Robert Prosinecki
13. marec 2010
 NATISNI
Sodnik si ga je privošcil
Miran Zore (foto: Danijel Matijaško)

Luka Elsner še vedno ne sme igrati. Branilec Austrie prestaja kazen zaradi prejetega rdecega kartona, ki ga je, poudarja, prejel neupraviceno. "Sedenje me ubija," pravi Elsner.

Koncno. Potem ko je na zadnjih treh tekmah Austria Kärnten celo vodila in prikazala dobro, borbeno igro, je v petek vendarle osvojila prvo tocko (remizirala z LASK-om), odkar se s treniranjem njenega clanskega moštva ukvarja "naš clovek" - Jože Prelogar. Obstanek med elito je glede na zaostanek (Austria je v letošnji sezoni osvojila zgolj osem tock) za Kapfenbergom in LASK-om težko verjeten, vendar to ne pomeni, da je bila selitev Prelogarja v Celovec brca v temo. Prav nasprotno. V Celovcu so z njegovim delom zadovoljni, Prelogar ima vso podporo vodstva kluba in bo verjetno tudi v primeru izpada iz lige ostal v klubu. Tako kot tudi Luka Elsner, vnuk "cenjenega Branka Elsnerja", kot so ob njegovem prihodu na Koroško zapisali avstrijski mediji. Elsner v petek ni igral, prestaja namrec kazen zaradi neupraviceno prejetega rdecega kartona na tekmi proti Kapfenbergu. Elsner je rdece videl že po pol ure igre. "V slovenski ligi nisem dobil nobenega rdecega kartona, ker nisem grob igralec. Tu pa tako hitro. Na posnetku se vidi, da sem s prekrškom prekinil protinapad, vendar prekršek nikakor ni bil za rdeci karton, nikakor pa si nisem zaslužil kazni treh tekem neigranja. Zdi se mi, da imajo naš klub kar malce na piki, redno namrec prejemamo rdece kartone," je Nogomanii priznal starejši od "nogometnih bratov" Elsner in dodal: "Sedenje na tribuni me ubija, komaj cakam, da bom spet igral."

Navijaci podpirajo Prelogarja
Austrii tudi z njegovo pomocjo do obstanka v ligi pravzaprav lahko pomaga le še cudež. Zaostanek za tekmeci je prevelik, tako da bodo v Celovcu v prihodnji sezoni gledali drugoligaški nogomet. Navijaci seveda niso navdušeni, so pa pozitiven premik v odnosu do dela in z borbenostjo Prelogarjevega moštva zadovoljni, to so nenazadnje potrdili s transparentom, na katerega so zapisali besede podpore Austrii. "Nimamo slabe ekipe, imamo pa obilo smole. Navijaci priznavajo naše delo, požrtvovalnost, zato vemo, da smo na pravi poti. Trener se trudi, je dober motivator. Igralcem ni nikdar nicesar ocital, niti tedaj, ko njihove glave zaradi financnih težav niso bile povsem pri nogometu. Ima podporo nas, vodstva kluba ter tudi navijacev. Vsekakor je še prezgodaj, da bi lahko ocenjevali njegovo delo, vendar sem preprican, da je na pravi poti," je dodal Elsner, ki možnost rešitve letošnje sezone vidi v pokalnem tekmovanju, v katerem se je Austria prebila v cetrtfinale.

Slovenci primerni za avstrijsko ligo
Elsner je sicer novo okolje dobro sprejel, toplo pa je tudi novo okolje sprejelo njega. Avstrijska liga slovenskim nogometašem ocitno leži, to v letošnji sezoni dokazujejo kar štirje naši legionarji – Luka Elsner, Klemen Lavric, Milenko Acimovic in Sašo Fornezzi. "Vesel sem, da se odpirajo vrata Slovencem. Preprican sem, da je v Sloveniji veliko kakovostnih igralcev, ki bi lahko igrali v avstrijski ligi. Upam, da bo prišel še kdo," je rojake v Avstrijo povabil Elsner, ki pa nad našo severno sosedo ni tako navdušen, da ne bi redno obiskoval Slovenije. Še vec, bližina Celovca in Ljubljane mu gre precej na roko, tako da pogosto skoci domov: "Lahko bi rekli, da na pol živim kar v Sloveniji. Seveda ne pretiravam, vendar ko imam priložnost se odpravim domov. Lepo je igrati blizu doma."

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

David Icke je bil nekoc poznan kot nadarjen nogometni vratar. V casu kariere si je kruh služil z branjenjem pri Coventryju in Herefordu, toda nato...

Legendarni Alcídes Ghiggia
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje