Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje petek, 7 avgust 2020
Tam se je zgodilo kar se je, da sem dobil žogo v glavo, padel v nezavest in se mi je nogomet zameril. Ampak kasneje sem videl, da ni bil kriv tisti igralec, ampak jaz, ker sem stal na takem mestu. Tako, da zdaj hodim tudi na nogomet.
Ivo Daneu
2. marec 2010
 NATISNI
Cas je za prvo zmago
Miran Zore (foto: SPS)

Selektor slovenske reprezentance Matjaž Kek je pred jutrišnjo prijateljsko tekmo s Katarjem miren. Preprican je, da podcenjevanja s strani njegovih igralcev ne bo.
 
Slovenska nogometna reprezentanca se v mirnem zavetju Ptuja pripravlja na prvo "obveznost" v letošnjem koledarskem letu. Nogometaši so se v ponedeljek dokoncno zbrali v hotelu Primus in tudi uradno zaceli s pripravami na misijo Južna Afrika. Kot uvertura v južnoafriško misijo bo v sredo na sporedu prijateljska preizkušnja proti Katarju, na katero selektor Kek svoje nogometaše te dni zavzeto pripravlja. Reprezentanti pa so poleg rednih obveznosti danes opravili še eno marketinško obveznost, in sicer so sodelovali pri promociji novega dresa, ki so ga javnosti skupaj s podjetjem Nike predstavili v enem od trgovskih centrov na Ptuju. Poleg je bil kakopak tudi selektor Matjaž Kek, ki je bil tako kot vselej dobro razpoložen. "Cas je že bil, da smo spet prišli skupaj. Dejstvo je, da že dolgo nismo zmagali, niti na prijateljski tekmi. To je zelo pomembno, za našo samozavest, za potrditev tega, kar smo zgradili," je povedal selektor, ki je v zadnjih tednih veliko razmišljal o igralcih in izboru najboljših. Na koncu se je odlocil za dva novinca – Dejana Kelharja in Mirnesa Šišica: "Situacija v obrambi je takšna, da moramo iskati alternative. Me pa veseli, da je krog kandidatov vse širši, Dejan si je vpoklic zaslužil, ker za svoj klub redno in dobro igra. Šišica smo gledali na šestih tekmah, lahko recem, da kaže nek trend vzpona, kakovost pa pri njem tako ali tako ni bila nikoli sporna. Ponudil sem mu priložnost, mislim, da je to korektno, ker na krilnih položajih potrebujemo konkurenco, na tem položaju se igralci najvec trošijo. S Kirmom in Birso imamo dva standardna igralca, vsaka konkurenca pa je vec kot dobrodošla. Nenazadnje pa je Šišic tej reprezentanci tudi že nekaj dal."

Podcenjevanja ne bo
Selektor doslej ni in tudi ne bo veliko eksperimentiral. Za to niti nima dovolj casa. "Katar je agresiven, hiter in spreten nasprotnik, s tehnicno zelo dobro podkovanimi nogometaši. Ne glede na jakostno lestvico je po mojem mnenju to pravi test za nas, da vidimo, kako stojimo v tem trenutku. Za eksperimentiranje ni casa. Mi v prvi vrsti potrebujemo druženje in trening tekmo. Ter zmago seveda," je dodal Kek, ki ne bo dopustil, da bi njegovi nogometaši podcenjevali precej slabše rangiranega nasprotnika (89. mesto): "Podcenjevanja ne bo. Ne bomo igrali na stari slavi, fantje se zavedajo resnosti preizkušnje. Številke za svetovno prvenstvo se bodo delile na igrišcu, s pravim odnosom in upam, da bom imel sladke skrbi glede izbora. Zavedam se, da bodo doloceni nezadovoljni, vendar bodo za tiste prišle nove priložnosti že jeseni. Zdaj pa dovolj govorjenja, zacenja se delo."

Glede spora Kek diplomatski
Selektor se vprašanju glede nezadovoljstva igralcev z delitvijo bogate financne pogace, ki jo prinaša na svetovno prvenstvu, ni mogel izogniti. Ostal je diplomatsko previden. "V to se ne mislim vmešavati, mislim pa, da je prav, da se to cim prej razreši. Morda je dobro, da se to dogaja zdaj, da vemo pri cem smo. Od igralcev zahtevam korekten odnos, zanima me le igrišce, treningi in tekme, zato takšne stvari na to ne smejo vplivati."

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Pred svetovnim prvenstvom leta 2006 v Nemciji so teroristi zagrozili z napadi, do katerih pa nato k sreci ni prišlo, je pa prav s to državo povezana ...
EKSKLUZIVNO: Ivica Olic
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje