Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sreda, 8 julij 2020
Želim si, da bi Slovenija dosegla pozitiven rezultat, na stavi pa sem vpisal 2:0 za Belorusijo. Upam, da ne bom imel tako prav kot za gostovanje v Sofiji, ko sem uganil poraz z 0:3 in sem s tem zaslužil 144.000 tolarjev.
Andrej Stare
25. februar 2010
 NATISNI
Klic ob najboljšem možnem casu
Klemen Kos (foto: Dejan Colja)

Branilec belgijskega prvoligaša Cercle Bruggeja Dejan Kelhar je razkril svoje obcutke ob premiernem vpoklicu v izbrano vrsto. Poziv selektorja velika nagrada za trud.

Slovenski selektor Matjaž Kek s seznamom igralcev za prijateljsko tekmo proti Katarju ni presenetil. Kot je že napovedoval, cas pred svetovnim prvenstvom ni primeren za "eksperimentiranje," kljub temu pa je zasedba doživela nekaj kozmeticnih popravkov. Po letu dni se je vrnil Mirnes Šišic, ki je za Slovenijo nazadnje zaigral 28. marca lani na tekmi proti Ceški, edini pravi novinec pa je branilec Dejan Kelhar, ki je z dobrimi nastopi v belgijskem prvenstvu nase uspel opozoriti tudi vodstvo NZS na celu s selektorjem Kekom.


Dejan Kelhar (na sliki desno) je v belgijskem prvenstvu odigral 17 tekem in zabil en zadetek.

Poziv velika nagrada
V Brežicah rojeni branilec letos uspešno nastopa v majici Cercle Bruggeja, pri katerem si je uspel izboristi mesto v zacetni enajsterici. Nekdanji branilec Celja je pred casom docakal svoj prvenec v belgijskem prvenstvu, še lepša nagrada pa je sledila pred dnevi, ko je prvic v svoji karieri pristal na reprezentancnem spisku. "To je vsekakor zelo lepa nagrada za moj trud. Resnici na ljubo o tem kaj dosti nisem hotel razmišljati, saj sem se želel v celoti osredotociti na dobre predstave v klubu. Zelo sem vesel, saj je sploh v casu priprav na svetovno prvenstvo vpoklic v reprezentanco zelo velika stvar zame," je za Nogomanio povedal novopeceni reprezentant. Kelhar v Belgiji opravlja vlogo centralnega branilca, po potrebi pa se lahko preseli tudi na bocni položaj, kjer je imela Slovenija v preteklosti precej skromno izbiro. "Najbolje se pocutim na sredini, vseeno pa sem ob razlicnih priložnostih zaigral tudi na boku. Po naravi sem sicer osrednji branilec in mislim, da lahko v tej vlogi pokažem najvec," še dodaja Kelhar. Slednji je dokazal, da puške nikakor ne velja vreci v koruzo – pred leti se je preselil v drugo nemško ligo h Greuther Furthu in navkljub ne najbolj posreceni avanturi s tujino poizkusil še v drugo. "Ko sem prvic odhajal v tujino, še nisem imel dovolj izkušenj, za namecek pa sem moral prvic v svoji karieri igrati na bocnem položaju. Videl sem, da ne bo šlo, zato sem se vrnil domov in cakal na novo priložnost. Ob ponudbi Cercle Bruggeja sem se veliko pogovarjal s tedanjim trenerjem Celja Slavišo Stojanovicem, saj nisem želel nicesar tvegati. K sreci se je vse razpletlo po najboljši možni poti," še dodaja Kelhar.

Matavž še vedno v igri
Ob povratku Mirnesa Šišica, ki v zadnjih tednih navdušuje z dobrimi predstavami v majici grškega prvoligaša PAS Giannine, je javnost nekoliko presenetila odsotnost letos izjemno razigranega napadalca Groningena Tima Matavža. Obetavni Šempetrcan bo na dan prijateljske tekme s Katarjem zaigral za mlado reprezentanco, ki se bo v Novi Gorici pomerila s svojimi vrstniki iz Nizozemske, kljub temu pa vrata clanske ekipe zanj še niso povsem zaprta. Po naših informacijah bo Matavž zagotovo dobil priložnost v Ljudskem vrtu, v kolikor Zlatan Ljubijankic ne bo pravocasno zacelil poškodbe.


Tim Matavž bo v primeru poškodbe Zlatana Ljubijankica dobil priložnost v clanski izbrani vrsti. FOTO: Dejan Colja

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Norveškemu nogometašu Kristofferju Paulsenu je uspel prav poseben podvig - v letu 2007 je v dresu svojega kluba IK Start igral kar na desetih razlicn...
EKSKLUZIVNO: Ivica Olic
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje