Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sobota, 7 december 2019
Zidar je imel neko karizmo, ko je v casu komunizma kot policaj – takrat je policija vodila nogomet – vodil Olimpijo. Bil je tudi direktor velike firme, v kateri je bilo zaposlenih 3000 Bosancev in je v bistvu prišel na Olimpijo zato, da so lahko ti, ki so delali pri njem, hodili na tekme.
Branko Oblak
20. februar 2010
 NATISNI
Gorica, prebudi se
Miran Zore (foto: Erik Kavaš)

Mitja Pirih v najboljših vratarskih letih sedi na klopi in caka na priložnost. Izkušeni vratar HiT Gorice je potrdil, da se novogoriški klub otepa velikih financnih težav. 

Ni denarja, pravijo v HiT Gorici. Pa vendar imajo v svojem moštvu kar tri (!) izkušene vratarje – Dragana Žilica, Mitjo Piriha in Vasjo Simcica. Za slovenske razmere vec kot razkošen nabor vratarjev, še posebej, ce vemo, da ima novogoriški prvoligaš že nekaj casa financne težave. Ker je konkurenca mocna, razumljivo vsi trije ne morejo braniti. V letošnji sezoni je najmanj branil Pirih, ki pri dvaintridesetih, ko bi moral biti na vrhuncu svoje vratarske kariere, nemocen sedi na klopi oziroma na tribuni in caka na boljše case, ki pa si jih pri HiT Gorici težko obeta. Medtem pa novogoriška vrata brani veteran, ki je povrhu vsega še tujec.

Še nikoli tako slabo
Mitja Pirih je clan HiT Gorice že vec kot petnajst let. Zaradi tega je vec kot primeren sogovornik na temo aktualnega dogajanja v HiT Gorici, ki, kot smo že porocali, mora svojim igralcem izplacati vec kot 300.000 evrov zaostalih obveznosti. "V klubu sem že petnajst let, zato sem preprican, da se lahko oglasim. Razmere se kaoticne, nikdar prej ni bilo tako slabo. Pa saj ni slabo le pri nas, cela liga drvi navzdol. Reprezentanca bo igrala na svetovnem prvenstvu, liga pa je v razsulu," je pogovor za Nogomanio zacel izkušeni Pirih, ki je nad financnim stanjem v klubu vec kot zaskrbljen: "Vcasih, ko je bil predsednik De Brea, smo igralci razmišljali le o nogometu. Za vse je bilo poskrbljeno, placo smo dobili 15. v mesecu. Zdaj pa se gre le še za preživetje. Vcasih so nas obletavali agenti, ki so imeli kaj videti, danes jih je precej manj in ce ne bomo ukrepali, se bojim, da bomo kmalu ostali sami."

Rešitelj je HiT
Tudi Pirih, tako kot prakticno vsi, ki so na kakršen koli nacin povezani z novogoriškim klubom, svoje upe polaga na podjetje HiT, ki je dolgoletni sponzor kluba. "Odvisni smo od HiT-a. Upam, da se bodo kmalu dogovorili, sicer ne vem kaj bo. Je pa res, da je nova uprava šele zacela z delom, zato potrebuje in si tudi zasluži cas, da oceni situacijo in nato ukrepa. Preprican sem, da ji bo uspelo. Mi vsi pa moramo pošteno pljuniti v roke in zaceti resno delati. Cim prej je klubu potrebno zagotoviti obstanek v prvi ligi," je nadaljeval Pirih, ki zadnji dve leti ni vec prvi vratar HiT Gorice: "Zadnji dve leti zame nista bili najboljši. Poškodbe, pa nerazumljivi razlogi, da nisem branil. Nabralo se je vsega mogocega. Upam, da je zdaj to za menoj."

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Eden izmed najbolj prepoznavnih clanov italijanskega Juventusa v minulem desetletju je bil znameniti Fabrizio Ravanelli, sicer v domovini zaradi svoj...
Intervju: Bojan Prašnikar
Nogomanija d.o.o. © 2019 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje